Visada buvau aukšta ir liekna. Nesportavau, bet mėgau judrų gyvenimo būdą. Niekada nežiūrėjau kritiškai į savo figūrą, kol...du nėštumai jos nepakeitė neatpažįstamai. Laukdamasi sūnaus priaugau 25 kg (už du tikrai nevalgiau, bet svoris augo dienomis, o oda tiesiog pokšėjo vakarais). Po to, dėl tam tikrų gyvenimo aplinkybių, tas svoris gan greit nukrito ir aš vėl grįžau prie savo įprastinių 73-75 kg (ūgis 180 cm). Tačiau papildomi kilogramai ataugo labai greit: sėslesnis gyvenimas, šeima, pomėgis suktis virtuvėj, mokytis naujų kulinarinių gudrybių...

Štai ir nepastebimai mano pastovus svoris tampa 85 kg. Po kelerių metų antras nėštumas - per jį - plius 16 kg, pilvo apimtis viršija šimtuką (cm)... po antro nėštumo svoris greit grįžta prie 85 kg, bet žiūrėti į save veidrodyje darosi nejauku.

Kol vieną dieną nepasakiau stop. Palaukit, gyvenimas tik prasideda, kodėl aš turiu drovėtis savo kūno, ”palaidoti” savo jaunatviškumą, o veido bruožus ”maskuoti” riebaliukais?

Margarita prieš svorio metimą ir po

Ėmiau ir nusprendžiau pradėti nuo:

1. Padidinti išgeriamo vandens kiekį.

2. Nebevalgyti vakare po 19 val.

3. Stipriai sumažinti arba visiškai atsisakyti cukraus, miltinių patiekalų, baltus ryžius keisti rudais ir pan.

Kas savaitę svoris krito krito....po kelis šimtus gramų, po kilogramą ir daugiau. Numetusi 5 kg pastebėjau ryškius pokyčius, o apetitas tiems pokyčiams tik augo. Ilgai kaupiausi ir nuėjau į sporto klubą. Susitariau su treneriu dėl programos ir pradėjau naują savo kelionę. Nemokėjau nieko, lipdama ant treniruoklių ne kartą griuvau, svirduliavau, juokiausi iš savęs pažiūrėjus į veidrodį. Bet užsispyrimas ėmė viršų. 1 mėn.sportavau pagal lengvutę pradedančiųjų programą. Kas antrą dieną.

Svoris krito... krito... minus 7 kg, minus 8 kg...kai svarstyklės apsistojo ties minus 10 kg - ilgai nepatikėjau.

Šiuo metu baigiu tik antrą mėnesį sporto klube, figūra keičiasi sparčiai, absoliučiai visi rūbai - per dideli. Šiai dienai - minus 12 kg... ir manau, tai ne pabaiga. Nors mano tikslas nėra skaičiais matuojamas, ne kilogramais ar centimetrais aš džiaugiuosi, o pagerėjusia savijauta, nepalyginamai tvirtesniu, lankstesniu kūnu, skaistesne veido oda ir daugybe kitų dalykų. Džiaugiuosi atradusi sporta ir formulę ”valgau ir lieknėju”. 

Valgau aš daug! Štai kokių principų laikausi:

1. Rytą pradedu 1-2 stiklinėm kamb. temperatūros vandens su citrinos sultimis.

2. Pusryčiai- sotūs ir ”pakraunantys”. (Košės su vaisiais, virti kiaušiniai arba sumuštiniai).

3. Po 2-3val. pirmas užkandis - dažniausiai tai būna keli vaisiai.

4. Pietums - mėsa arba žuvis su daug daržovių. Dažnai - su rudaisiais ryžiais, grikiais, avinžirniais ir t.t.

5. Po kelių valandų - užkandis. Nuo šio laiko ir vakare - jokių (minimaliai) angliavandenių. Užkandžiauju riešutais, arba nat.jogurtu su šviežiomis uogomis.

6. Vakarienei - arba varškė su medum, uogom, sėklom ir pan. Arba (dažniau)-didelė porcija salotų su sūriu, arba rūk. lašiša, arba vištiena.

7. Vandens per dieną išgeriu bent 2 litrus. Sporto dieną (kas antrą) - 3 litrus.

Alkoholis (vyno taurė) - retai (kartą-du per mėn.), saldumynai - pirmą dienos pusę. Idealu, jei tai - juodas šokoladas (su dideliu procentu kakavos), džiovintos datulės.

Valgau labai daug daržovių, salotų, žodžiu - šviežio, žalio maisto. 90 proc. mėsos - vištiena, toliau - jautiena, retai - liesa kiauliena. Dažnai - žuvis. Ją, kaip ir mėsą, kepu orkaitėje arba verdu.

Duona - tik juoda, pilno grūdo.

Tačiau varškę, sūrį, pieną - valgau pilno riebumo. Taip skaniau. :) O ir kol kas rezultatams netrukdo.

Sąmoningumas, užsispyrimas ir tikėjimas. Meilė sau ir aplinkai. Ir viskas einasi kaip iš pypkės.

Taigi valgau dažnai, sveikai, geriu daug vandens bei kas antrą dieną sportuoju. Ir laisvu metu nepraleidžiu progos eilinį kartą nueiti pasivaikščioti.

Jokių badavimų, kančių, sapnų apie picas ir cepelinus!

Margarita
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)