Kai Hannah Carter iš Satono Vakarų Sasekso grafystėje (Didžioji Britanija) perkopė 130 kilogramų ribą ir suprato tapusi priklausoma nuo sūrio, ji nusprendė keisti gyvenimą. Dabar 23 metų 163 centimetrų ūgio moteris pradėjo tukti nuo šešiolikos, kai pirmą kartą įsidarbino. Ji buvo gyva vien gazuotais gėrimais, bulvių traškučiais, šokoladu ir gatavu maistu.

Hannah neslepia, kad kiekvieną patiekalą gausiai užtarkuodavo čederio sūriu, įskaitant išsineštinį maistą. Per savaitę ji sudorodavo du gabalus po pusę kilogramo sūrio, o tai per metus sudaro 52 kilogramus. Taip pat Hannah per metus išgerdavo daugiau kaip penkis šimtus litrų kokakolos, suvalgydavo 728 pakelius bulvių traškučių ir 45 kilogramus ledų.

Visa tai tęsėsi tol, kol kaimynas jos paklausė, ar ji nesilaukia. Tuomet moteris nusprendė, kad atėjo metas pokyčiams.

Klientų aptarnavimo specialistei pavyko – dabar ji sveria 67 kilogramus. Vos per metus jos drabužiai sumažėjo net keturiais dydžiais (nuo 20 iki 12 dydžio).

Hannah sako: „Man trūko pasitikėjimo savimi, buvau ypač drovi. Kartą kažkas manęs paklausė, ar aš nesilaukiu. Tai buvo prieš pat Kalėdas, kilau link savo buto ir išgirdau, kaip kažkas sveikina su būsima motinyste“.

„Sūrį valgiau kiekvieno valgio metu. Per savaitę keturis kartus pirkdavau maistą išsinešti, ant jo dar užtarkuodavau sūrio. Nusipirkdavau makaronų ir ant viršaus dar pritarkuodavau sūrio. Manau, per savaitę suvalgydavau du didelius gabalus, – toliau pasakoja moteris. – Pasakiau sau, kad noriu sumažėti perpus. Manau, kad nesuvokiau kaip sustorėjau. Tik dabar, pažvelgusi atgal, aš suprantu, kokia stora buvau.“

Hannah ir dabar nevengia užkandžiauti, tačiau riebius produktus pakeitė agurkų lazdelėmis ar anakardžių riešutais. Taip pat ji kiekvieną dieną bėgioja, o norėdama atsikratyti ištąsytos odos, kasdien sportuoja sporto salėje.

Moteris seniai girdėjo siūlymus pasidaryti operaciją, tačiau nusprendė, kad tobulos figūros sieks pati. Kartu su mylimu vaikinu gyvenanti Hannah neslepia: „Turiu daug nukarusios odos, tačiau žiūriu į ją kaip į įrodymą kiek daug aš pasiekiau. Man tai kasdien primena, ką padariau. Jeigu būčiau norėjusi operuotis, galėjau nuo pat pradžių rinktis lengvesnį kelią ir skrandžio perrišimą. Dabar man atrodo nerealu tai, kiek svorio atsikračiau. Nuėjusi į parduotuvę perku 12 dydžio drabužius – tai labai keista“, – pasakoja Hannah.

MENIU IKI DIETOS

Pusryčiai: dribsnių batonėlis / pakepinto maisto likučiai ir karštas šokoladas

Pietūs: bandelė su vištiena, bulvių traškučiai, kokakola iš šokoladas

Vakarienė: paruoštas patiekalas su tarkuotu sūriu ant viršaus, duona su česnaku
Vakarinis užkandžiavimas: šokoladinis batonėlis ar ledai

MENIU PO DIETOS

Pusryčiai: košė su mėlynėmis
Priešpiečiai: agurkų lazdelės
Pietūs: kalakutienos krūtinėlės salotos
Pavakariai: anakardžio riešutai
Vakarienė: ant grotelių kepta vištiena, daržovės ir ryžiai

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)