Skaitytojų dėmesiui – keli produktai, kurie padėjo man sustiprėti ir sulieknėti.

1. Sultinys

Kai buvau išsekusi, daugelį savaičių pragulėjau lovoje. Laimė, atradau, gydančių sultinio ypatybių. Sultinio galima išsivirti iš ekologiškų daržovių. Virkite, kol daržovės visiškai suminkštės, palikite 6 val. pastovėti, paskui nupilkite sultinį, pasišildykite ir valgykite. Jei norite, įsiberkite jūros druskos ir juodųjų pipirų.

Virtas daržoves galite valgyti su žolelėmis, arba galite valgyti su žuvimi, mėsa, ankštinėmis daržovėmis. Jas lengvai virškina, o organizmas pasisavina iš jų skysčių.

2. Kokosų aliejus

Daugelis mitybos specialistų sutaria, kad kokosų aliejų praktiškai galima vadinti superproduktu. Jame daug lauro rūgšties (kurios yra motinos piene), jis jaunina, drėkina odą, naudingas sveikatai. Tik su šiuo aliejumi patariama kepti, nes jis nekeičia struktūros aukštoje temperatūroje.


3.Obuolių actas

Obuolių actas gaminamas fermentuojant obuolių sidrą. Jame gausu mineralų (ypač kalio), vitaminų, fermentų ir amino rūgščių. Obuolių actą galima vartoti išoriškai arba skiesti ir gerti (nedideliais kiekiais).
Pirkite kokybišką obuolių actą, pagamintą iš organiškai augintų obuolių, fermentuotą medinėse statinėse.


4. Cinamonas

Galbūt sunku patikėti, kad toks skanus prieskonis gali būti ir naudingas organizmui. Cinamonas reguliuoja cukraus lygį kraujyje, o tai labai svarbu norint sulieknėti. Dosniai užsiberkite cinamono ant avižinių dribsnių arba įsiberkite į žalius kokteilius.

5. Citrinos

Citrinos natūraliai detoksikuoja ir šarminą organizmą, todėl jos – puikus liekninantis produktas. Rytais įspauskite citrinos sulčių į vandens stiklinę ir išgerkite. Taip pat užlašinkite citrinos sulčių ant maisto produktų.


6. Šviežios sultys

Jei kasdien gersite šviežių vaisių ir daržovių sulčių, greitai pajusite jų naudą organizmui. Šviežiose sultyse gausu antioksidantų, mineralų, vitaminų ir fermentų. Sulčių galima išspausti iš daugumos vaisių ir daržovių. Man patinka žalios, sultingos daržovės ir vaisiai: špinatai, agurkai, salierai, kriaušės, obuoliai, imbieras ir citrinos.


7. Švieži žalumynai ir daržovės

Patariu iš daugybės žalumynų ir daržovių išsirinkti mėgstamus. Stenkitės valgyti sezoninius žalumynus ir daržoves. Mano mėgstamiausi: špinatai, petražolės, bazilikai, brokoliai, salierai, agurkai.
Gamtoje gausu gydančių produktų. Visada įsiklausykite į organizmą, jis tikrai žinos, kaip natūraliai išsigydyti ir sustiprėti.
Tikiuosi, šis straipsnis paskatins valgyti daugiau šviežio, neapdoroto maisto ir patirti džiaugsmo, kai lieknėjama natūraliai, nebadaujant, kai padaugėja energijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)