Cinamonas. Nors šis prieskonis mums paprastai kelia malonių asociacijų su didžiosiomis žiemos šventėmis, skaninti juo savo gyvenimą galima ištisus metus. Esmė ta, kad cinamonas stabilizuoja cukraus lygį kraujyje (dėl pastarojo šokinėjimo mus gali apimti žvėriško apetito priepuoliai) ir stimuliuoja medžiagų apykaitą. Galima įberti jo į savo arbatą, varškę arba jogurtą, pabarstyti kepamus obuolius ir panašiai. Svarbiausia, kad naudotumėte cinamono lazdeles, o ne maltą ir sumaišytą su cukrumi arba cukraus pudra.

Vanilė. Jeigu jaučiate priklausomybę nuo šokolado, vanilė - kaip tik tai, ko jums reikia. Kai tik kils noras suvalgyti šokolado plytelę ar dvi, pasidarykite vanilinės arbatos arba užsidekite vanilės kvapo žvakę. Taip ne tik sumažinsite apetitą, bet ir pagerinsite nuotaiką. Jeigu patiekalus skaninsite vanilės ekstraktu, būkit labai atsargūs - jo lengva perdozuoti.

Obuoliai. Jie taip pat padeda užkirsti kelią alkio priepuoliams ir tuo pačiu apsaugo nuo poreikio užkąsti ko nors kaloringo ir kenksmingo (pavyzdžiui, taip mėgstamos picos).

Čili pipirai. Žiupsnelis aitriųjų pipirų, priešingai nei daugelis mano, ne stimuliuoja, o slopina apetitą, padeda greičiau pasisotinti. Na, o pipirų sudėtyje esantis kapsaicinas skatina medžiagų apykaitą.

Mėtos. Kad alkio priepuoliai kartotųsi kaip galima rečiau (arba iš viso nesikartotų), po valgio patartina kruopščiai išsivalyti dantis mėtine pasta. Tinka ir mėtų arbata, tačiau reikia žinoti porą niuansų: mėtų arbatos kvapas ramina ir iš tiesų mažina norą valgyti, tačiau pati arbata apetitą vis dėlto stimuliuoja.