1. Esate per griežti patys sau.

Yra daugybė reklaminių žinučių, kurios sako: atsikratyk 20 kg per 30 dienų arba tapk sportiška ir sveika ir pan., kurios užburia nerealiais lūkesčiais ir priverčia pasiduoti paslaugų pirkimo euforijai. Daugelis žmonių susidaro tokią nuomonę, jog tai – įmanoma. Nusistato pagrindinį tikslą – numesti svorio, atrodyti taip arba kitaip, nors iš esmės pastangos turėtų būti kitur, tam kad pasiektų norimų rezultatų.

30-40 metų vyrai bei moterys neturėtų tikėtis tokių pat lieknėjimo rezultatų kaip tai pavyksta pasiekti 20-30 metų žmonėms.

Bet tai neturėtų būti problema, jeigu esate susikoncentravę ilgalaikėm gyvenimo būdo permainom.

Tiesa, sveikata neturi daug bendro su tuo, kiek jūs pakeliate svorio treniruoklių salėse, ar kaip  atrodote su bikiniu.

2. Darote tai drastiškomis priemonėmis

Vienas dalykas, ką pabrėžiu savo klientams, tai yra, jog visas procesas neturėtų būti nemalonus jums asmeniškai. Jei tai, ką darote siekdami savo tikslo jus nemaloniai nuteikia, reiškia ne tą kryptį ar strategiją pasirinkote.

Žinoma, reikia užsispyrimo ir didelio noro, tačiau jei norite būti liekni visada, turite gerai jaustis dėl to, ką darote. Tikrai nepasieksite ilgalaikių rezultatų, jei darysite viską per prievartą ir tai jums suteiks daug nevilties.

Jei badaujate, tai nėra ilgalaikis įrankis pasiekti norimo rezultato, žinoma, šiokį tokį rezultatą turėsite, tačiau kas toliau?

Vietoje laikymosi ir vaikymosi įvairių dietų, koncentruokitės į sveikus mažus pokyčius jūsų mityboje bei gyvenimo būde, su kuo galėsite džiaugsmingai gyventi.

3. Visas viltis ir jėgas bei energiją atiduodate sportui

Sportas ir įvairūs pratimai – labai svarbūs lieknėjimo aspektas.

Daugybė reguliariai sportuojančių žmonių tikisi sulieknėti darydami įvairiausius pratimus ilgą laiką, tačiau nemato norimų rezultatų. Dėl to, jog persistengia juos darant neteisingai arba netinkamai pasirinkdamikrūvį.

Patiria didesnį stresą bei alkį ir suvartoja daugiau kalorijų vietoj to, jog sumažintų jas.

4. Pamirštame apie skystas kalorijas

Daugelis jaučiasi sumišę ir išsigandę, kai jiems pasiūloma suvalgyti duonos arba bulvių šalia vakarienės pagrindinio patiekalo restorane, tačiau neatsisako išgerti poros ar daugiau taurių vyno arba kito kaloringo gėrimo.

Tai nereiškia, jog jums negalima išvis nieko gerti, tačiau reikia atkreipti dėmesį į kiekį ir kokių rezultatų siekiate tuo metu.

5. Nepakankamai miegate, neišsimiegate

Tai liečia daugelį žmonių norinčių sulieknėti bei gerai jaustis dienos metu. Nepadarysite didelio progreso po keleto prastai miegotų naktų, būsite nesusikoncentravę bei alkanesni nei įprastai, žvėriškai užsimanysite maisto, kuris turi daug greitai virškinamų angliavandenių bei tukinančio perdirbto maisto produktų.

Kai tai atsitinka, tuomet žmonės pradeda jaustis nemaloniai, nors tai ir nėra jų kaltė, tiesiog miego trūkumas.

Geriausias patarimas būtų po sunkios darbo dienos neiti į virtuvę „bendrauti“ su šaldytuvu, o gultis į lovą ir anksti užmigti, anksti keltis ir sočiai sveikai papusryčiauti.

Leiskite sau pailsėti

Tikiuosi įžvelgiat tam tikras savo klaidas ir išgyvenimus šiuose patarimuose, nėra reikalo  kaltinti save dėl per mažo, jūsų nuomone, progreso. Tai tikrai jums nepadės niekaip.

Būkite švelnūs sau, jei esate stipriai motyvuoti sulieknėti, pasieksite puikių rezultatų jei pakeisite savo klaidingą požiūrį į jūsų svorį ir norimus pasiekti rezultatus.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!