Siekiama padvigubinti laisvėje gyvenančių tigrų skaičių

Už Leonardo DiCaprio fondo paaukotus 3 milijonus dolerių Terai Arco parke (angl. Terai Arc Landscape) bus įgyvendinami tigrų išsaugojimo projektai. Terai Arcas yra tarpvalstybinė saugoma teritorija: parkas apima 11 skirtingų Himalajų kalnų pašlaičių ekosistemų, kurios driekiasi abipus Nepalo ir Indijos sienos.

Pasaulio gamtos fondas (angl. World Wildlife Fund, WWF) siekia, kad iki 2022-ųjų, kai vėl bus minimi Tigro metai, Nepalo tigrų skaičius būtų dvigubai didesnis negu yra dabar.

„Pasaulyje laisvėje šiuo metu gyvena vos 3,2 tūkst. tigrų. Dėl brakonieriavimo ir buveinių nykimo jiems laiko lieka vis mažiau, - pranešime sakė L. Di Caprio. – Pasaulio gamtos fondas, Nepalo vyriausybė ir vietos bendruomenės kovoja priekinėse šio mūšio linijose. Aš tikiuosi, jog mūsų skirta parama padės jiems pasiekti savo tikslą ir padvigubinti šių didingų gyvūnų skaičių.“

Laukinių gyvūnų apsaugai skirtame aukcione surinkta beveik 100 milijonų litų

L. Di Caprio parama padės užtikrinti dažnesnį brakonierius gaudančių pareigūnų patruliavimą, taip pat saugoti ir atkurti tigrų veisimuisi Nepale tinkamas teritorijas.

„Jo (L. Di Caprio – red. past.) fondas pirmiausia siekia matomų laukinių gyvūnų apsaugos rezultatų vietovėse, kur to labiausiai reikia. Taip remiamos ir stiprinamos ir vietos bendruomenės. Niekur kitur fondo veikla nėra tokia akivaizdi kaip Nepale,“ – bbc.co.uk sakė Pasaulio gamtos fondo prezidentas Carteris Robertsas. 

Su Leonardo Di Caprio fondo pagalba tigrų populiacija Nepalo Terai Bardia nacionaliniame parke jau padidėjo nuo 18 iki 50 individų. 

Žinomas aktorius jau ilgai užsiima aplinkosaugine ir labdaringa veikla. 2010 metais jis kartu su Pasaulio gamtos fondu pradėjo pasaulinę „Išsaugokime tigrus dabar“ kampaniją, kuria siekiama užsitikrinti politinę, finansinę ir vietos bendruomenių paramą gelbstint nykstančius laukinius tigrus. 

Šių metų gegužės mėnesį L. Di Caprio organizavo „11-os valandos labdaros aukcioną“ (angl. 11th Hour Charity Auction) skirtą laukinių gyvūnų apsaugai. Aukciono metu buvo surinkta rekordinė pinigų suma – vos per vieną vakarą paaukoti 38,8 milijonai dolerių (98,8 mln. litų).

Iš per aukcioną surinktų pinigų pirmieji 3 mln. dolerių skirti paremti būtent Nepalo tigrams.