Ši kamera sumontuota tam, kad stebėtų Kanados Monrealio mieste esantį greitkelį. O toks įdomus ir retas paukštis ja užfiksuotas pirmą kartą.

Nors plėšrus paukštis skrido tiesiai į kamerą ir dėl to yra labai gerai matomas, bet, kaip ir buvo galima tikėtis, susidūrimo išvengė be jokio vargo.

Vėliau šiuo vaizdo įrašu pasidalijo netgi Kanados politikai.


Vis dėlto gamtininkai tokiu svečiu miesto apylinkėse nesistebi. Kanados specialistai sako, kad baltosios pelėdos kartais sutinkamos mieste migracijos metu.

Šis paukštis paplitęs Eurazijos ir Šiaurės Amerikos tundrose, arktinėse salose. Lietuvoje šis paukštis neperi.

Kaip teigia ornitologai, baltoji pelėda yra tipiškas tundros paukštis, kurios perėjimo arealas siejamas su miškatundrės riba. Todėl ir žiemos metu piečiau esančiuose regionuose aptinkama atvirose vietose – plačiuose laukuose, pievose, rečiau dideliuose kirtimuose.

Kaip ir daugelis šiaurės paukščių, ši pelėda palyginti nebaigšti, todėl ją pastebėti nebūtini žiūronai ar galingesnė optinė įranga.

Tai yra ganėtinai stambus paukštis. Jis yra viena stambiausių pelėdinių paukščių rūšių, dydžiu beveik prilygsta didžiajam apuokui. Kūno ilgis - 55-67 cm. Baltųjų pelėdų išskėstų sparnų tarpugaliai - 142-166 cm. Jų svoris nuo 1280 iki 3000 g.

Šie paukščiai lizdą suka ant žemės, duobutėse. Minta peliniais graužikais, kurmiais, kiškiais, paukščiais.