Aplinkosaugininkai šiuo metu vykdo akcijas „Lydeka“, „Tvora“ ir „Atliekų deginimo prevencija“. Jų metu rengiami reidai. Didžiausias dėmesys šiuo metu skiriamas žvejams. Savaitgalį apžiūrint vandens telkinius buvo patikrinta apie 70 žvejų. 6-iems iš jų už žvejybą be bilieto surašyti protokolai.

Plungės rajone aplinkosaugininkai tikrindami Minijos upės pakrantes rado užtvertą tvorą. Metalinio tinklo apjuostoje pakrantėje greičiausiai planuota ganyti gyvulius. Tačiau pakrančių tverti negalima ir ūkinė veikla jose taip pat ribojama. Tad aplinkosaugininkai ieškos savininko. Už savavališką pakrančių užtvėrimą piliečiui gresia bauda iki 144 eurų (ATPK 55 str.). Be to, bus skiriamas privalomas nurodymas tvorą pašalinti. Jei per nurodytą terminą nepašalinami žalos aplinkai padariniai, skaičiuojama žala gamtai - 144 eurai už tiesinį tvoros metrą. Žalos aplinkai dydis skaičiuojamas ir pridedamas kiekvieną mėnesį, kol bus pašalinami žalos aplinkai padariniai.
Deginamos atliekos

Plungės rajone nustatytas ir vienas atliekų deginimo atvejis. Platelių kaime aplinkosaugininkai pastebėjo kylančius juodus dūmus ir pasidomėjo, iš kur jie sklinda. Piliečio K.K. (1972 m.) sodyboje buvo rasti kalnai senos buitinės technikos, o sukurtame lauže degė elektros laidai ir įvairūs prietaisai. Vyras teisinosi taip bandantis išgauti metalą. Tačiau elektroninės įrangos prietaisai turi būti priduodami atliekų tvarkytojams ir jie už juos moka pinigus. Piliečiui surašytas protokolas (ATPK 83 str.) ir gresia bauda iki 57 eurų. Be to, teks atlyginti 100 eurų žalą gamtai.

Plungės rajono aplinkosaugininkų darbas čia nesibaigė. Apie vidurdienį iš bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Telšių rajone, Patausalio kaime, gali būti brakonieriaujama. Surengus pasalą Nevarėnų medžiotojų būrelio plotuose sulaikytas pilietis L.P. (1982 m.). Vyras, neturėdamas teisės medžioti, neselektyviniais spąstais pagavo bebrą. Brakonieriui surašytas protokolas (ATPK 85 str. 4 d.) ir gresia bauda iki 1737 eurų. Be to, už neteisėtai sugautą bebrą teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą – daugiau kaip 300 eurų.