Rugsėjo 21 dieną Seimo nariai priims galutinį sprendimą dėl naktinių taikiklių įteisinimo medžioklėje.

Nevyriausybinių gamtosauginių organizacijų atstovai trečiadienį 9 val. Seimo narius pasitiko su plakatais, tikėdamiesi sustabdyti įsigaliojimą.

Nevyriausybinių organizacijų pikete dalyvavo Baltijos aplinkos forumas, Lietuvos gamtos fondas, Lietuvos žaliųjų judėjimas, susivienijimas Žali.lt, Gamtos apsaugos asociacija „Baltijos vilkas“, Visuomeninė gamtos ir kultūros paveldo išsaugojimo organizacija „Labanoro klubas“, Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija.

Seimo nariams įteikti kreipimaisi, argumentuojantys, kodėl numatyti įstatymo pakeitimai nepriimtini gamtosaugininkams ir kokios bus neigiamos pasekmės gamtai, jeigu tokie sprendimai būtų priimti.

12 val. prie LR Seimo prasidėjo dar vienas piketas. Lietuvos žaliųjų partija kartu su įvairiomis nevyriausybinėmis organizacijomis protestuoja prieš ketinamas priimti Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis jau ketvirtą kartą bandoma įteisinti naktinio matymo taikiklius medžioklėje.

Lietuvos žaliųjų partijos pirmininko, Seimo nario Lino Balsio manymu, už tokio įnirtingo bandymo įteisinti naktinio matymo taikiklių naudojimą medžioklėje gali slypėti korupciniai susitarimai.

„Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, Aplinkos ministerija, patys medžiotojai prieštarauja naktinio matymo taiklių įteisinimui. Seime jau kelis kartus svarstėme šį įstatymą ir jis buvo vis atmetamas. Tačiau ponas Bronius Bradauskas, išvarytas pro duris, vėl veržiasi per kaminą su tais pačiais siūlymais. Kas gali paneigti galimybę, kad už bet kokia kaina bandomo „prastumti“ įstatymo neslypi dideli pinigai ir galima korupcija?“ – pasisakydamas Seime sakė L. Balsys.

GRYNAS.lt jau rašė, kad šį įstatymo pakeitimą įnirtingai gina socialdemokratas Bronius Bradauskas. Jis teigė, kad taip būtų efektyviau kovojama su afrikiniu kiaulių maru. Tačiau su tuo nesutinka nei Aplinkos ministerija, nei nevyriausybinės aplinkosauginės organizacijos.