Dažniausiai mintinai žinome keletą pasivaikčiojimo vietų. Galima rinktis jas ir keliauti įprastais takais, kuriuose žinomas kiekvienas kelio vingis. Arba gražiausia gatve. Tačiau kaip rašė L. J. Kern: pati gražiausia miesto gatvė, kad ir kokia ilga butų, turi galą. Ir tada belieka pasukti į šoninę gatvę arba dar kartą eiti ilgiausia miesto gatve.

O gal ištrūkti iš apmirusio miesto? Nuvažiuoti į gamtą? Pamatyti ką nors įdomaus? Pasijusti keliautoju? Patirti mažą nuotykį? Tiesiog surengti pikniką? Pažintiniai takai išsibarstę gražiausiose ir įdomiausiose Lietuvos vietose yra geras pasirinkimas šiais atvejais, tačiau kaip rasti nematytą, tinkamą nuotaikai ir dar reikiamu atstumu?

Kelionių po Lietuvą KelionesLietuvoje.com tinklaraščio autorė Vitalija Arlauskienė surinko visus takus į vieną vietą ir sukūrė Lietuvos pažintinių takų žemėlapį, kuriame nesunkiai surasite taką sau patogiu atstumu. Taigi, pažvelkite į žemėlapį ir spragtelėję ant vėliavėlės rasite tako aprašymą, nuotraukas ir patarimus. Tikimasi, kad taip planuoti kelionę jums bus patogiau. Planuodami kelionę paskaitykite ir kitus įrašus. Gal šalia tako yra kažkas, ką visada norėjote pamatyti.

Žemėlapį rasite čia.