Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami reidą Alytaus rajone, pastebėjo įtartiną asmenį ant Simno ežero ledo. Pastarasis sparčiu žingsniu ėjo ledu, kartkartėmis pritūpdamas ir kažką iš ledo traukdamas.

Paaiškėjo, kad vietos gyventojas vykdė žvejybą statomais tinklais. Pareigūnai sulaikė asmenį ir jo kuprinėje rado 3 statomus tinklus. „Žvejo“ laimikis - 1 lydeka, 1 sterkas, 2 plakiai, 2 karosai. Pil. A. B. teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 326 eurus. Minėtas asmuo jau ne pirmą kartą patenka į aplinkosaugininkų akiratį. Pil. A.B. pagal LR ATPK 87 str. 3 d. gresia atsakomybė nuo 115 iki 289 eurų su įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Aplinkosaugininkai kviečia piliečius būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.

Apie pastebėtus brakonieriavimo atvejus Alytaus regione taip pat galima kreiptis į Alytaus regionų aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekciją telefonu +370 686 76009.