Norite atsikratyti pilvo? Nors ir nelengva, bet jei atliksite pratimus reguliariai, ši praktika jums padės, ir ilgainiui turėsite išsvajotą plokščią pilvuką. Tačiau nepamirškite, kad jei norite akivaizdžių rezultatų, reikėtų ne tik daryti jogos pratimus, bet ir pasirūpinti subalansuota mityba, rašo fithacker.ru.

Geriausios jogos pozos norintiems atsikratyti pilvo riebalų

Kobros poza

Atsigulkite ant pilvo, ištieskite kojas, kakta turi būti priglausta prie grindų, delnai po pečiais. Giliai įkvėpkite, pasikelkite ant rankų ir išlenkite nugarą taip, kad krūtinė, galva ir pečiai pakiltų nuo grindų. Pasikelkite ant rankų taip aukštai, kaip tik galite ir išsilaikykite šioje pozoje nuo 10 iki 30 sekundžių, po to po truputį leiskitės.

Pakartokite šį pratimą 5 kartus, po kiekvieno judesio darykite 15 sekundžių pertrauką. Darant kobros pozą didžiausia apkrova tenka pilvo raumenims, taip pat stiprėja ir nugara bei viršutinė kūno dalis, stuburas tampa lankstesnis.

Lanko poza

Atsigulkite ant pilvo, sulenkite kelius, pakelkite į viršų blauzdas, rankas ištieskite už nugaros ir jomis suimkite kulkšnis (iš išorinės pusės). Įkvėpkite, o iškvėpdami kiek galite išsilenkite, pakeldami dubenį ir krūtinę nuo grindų. Galvą reikia atlenkti atgal kuo toliau. Šioje pozoje likite nuo 20 sekundžių iki 1 minutės. Iškvėpdami iš lėto paleiskite kulkšnis, nuleiskite korpusą ir atsipalaiduokite.

Pakartokite 5 kartus, kaskart darydami 15 sekundžių pauzę. Lanko poza stiprina pilvo raumenis, kūnas tampa stangresnis, nugara lankstesnė. Po šio pratimo protas taps ramesnis, kūnas energingesnis. Išbandykite!

Keliai prie krūtinės

Pradinė padėtis – atsigulus ant nugaros. Ištieskite kojas, kulnus suglauskite, rankas ištieskite prie šonų. Sulenkite kelius ir prilenkite juos prie krūtinės. Suimkite kelius rankomis ir tempkite juos link savęs. Išsilaikykite šioje pozoje 60 sekundžių.

Po to paleiskite kelius ir po truputį grįžkite į pradinę padėtį. Pratimą kartokite 5 kartus kaskart darydami 15 sekundžių pauzę. Ši poza stiprina pilvo raumenis, mankština stuburą ir – tai labai svarbu – greitina medžiagų apykaitą.

Saulės pasveikinimas

Šį pratimą sudaro serija 12-os skirtingų pozų, kurios daromos tam tikra tvarka (žr. vaizdo įrašą). geriausia šiuos pratimus daryti ryte. Šie pratimai ne tik stiprina pilvo raumenis ir didina stuburo lankstumą, bet ir palankiai veikia visą kūną, suteikia energijos visai dienai.

Be to, gerina virškinimo sistemos veiklą, normalizuoja žarnyno veiklą. Jie taip pat padeda atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, ypač pilvo srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)