Parodoje net bus sumontuotas radaras, fiksuojantis kelių eismo taisyklių pažeidėjus, vyks tiesioginės demonstracijos iš Vilniaus gatvės, kurių metu bus galima matyti užfiksuotus viešojo transporto juosta važiuojančius automobilius bei jų valstybinius numerius. Bus galima tiesiogiai stebėti sankryžų Kaune ir Jelgavoje (Latvija) eismą ir jo reguliavimą nuotoliniu būdu, susipažinti su naujos kartos šviesoforais, išmaniosiomis ir energiją taupančiomis kelių apšvietimo valdymo sistemomis bei daugybe kitų modernių sprendimų eismo valdymui ir saugumo gerinimui.

Kaip teigia parodos projekto vadovė Lilijana Dirsienė, tarp beveik 100 parodos dalyvių naujausius IT sprendimus kelių eismo valdymui ir kontrolei demonstruos daugiau kaip 10 bendrovių.

„Bendrovių siūlomi sprendimai tikrai padėtų efektyviai spręsti, operatyviai reaguoti į įvairias kelių eismo problemas, besikeičiančias sąlygas. Pavyzdžiui, argi ne patogu būtų mūsų gatvėse ir keliuose įrengti bendrovės FIMA siūlomus kintamus kelio ženklus, kurie valdomi ir keičiami nuotoliniu būdu? Keičiasi situacija, nuotoliniu būdu tokiame ženkle galima pakeisti ir informaciją, tarkim, leistiną greitį. Tokių modernių sprendimų, atveriančių kur kas daugiau galimybių, parodoje bus ne vienas ir specialistai bei verslo atstovai jais labai domisi, – įsitikinusi L. Dirsienė.

Bendrovė FIMA parodoje pademonstruos ne vieną naujovę, tarp jų – ir kartu su partneriais sukurtą Lietuvos kelių eismo sąlygų informacinę sistemą, kuri leidžia matyti realią situaciją Lietuvos keliuose: oro sąlygas, kelių dangos būklę, eismo intensyvumą, vaizdo kameras, eismo apribojimus ir perspėjimus.

Parodoje bus galima susipažinti ir su automatizuota kelių vinječių, t.y su kelių naudotojo mokesčio sumokėjimą patvirtinančių dokumentų pažeidimų registravimo sistema, kurią pademonstruos bendrovė „Viltechna“. Pasak bendrovės projektų vadovo Vlado Steponkaus, sistema tikrai efektyvi: įdiegus šią sistemą, vairuotojai nerizikuoja važiuoti nesumokėję mokesčio, o vinječių neturintys ar jas netinkamai naudojantys užregistruojami ir baudžiami įstatymų numatyta tvarka.

Parodoje bus galima išvysti ir robotą eBee – nepilotuojamą lėktuvą, su kuriuo galima daryti ortografijas, sudaryti reljefo modelį, dokumentuoti kelių statybos ir remonto darbų eigą ir pan. Šį bendrovės „Hnit-Baltic“ parodoje pristatomą lėktuvėlį gali saugiai valdyti bet kuris apmokytas inžinierius.

Rugpjūčio 26-28 dienomis LITEXPO vyksiančioje kelininkų parodoje dalyvaus 94 kompanijos iš 14 šalių: Austrijos, Čekijos, Estijos, Italijos, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos. Savo stenduose jie demonstruos ne tik IT sprendimus, bet ir įvairią kelių statybos ir priežiūros techniką, įrangą, naujausias technologijas, medžiagas, kelių dangas, pristatys kelių ir tiltų projektavimo paslaugas, kelių laboratorijas ir jų įrangą, nuorodas, akustines kelių pertvaras ir daugybę kitų dalykų, skirtų šiuolaikiškai, gamtą ir žmogų tausojančiai, kelių infrastruktūrai kurti.

Po trijų Baltijos šalių nepriklausomybės atgavimo – tai jau septintoji tokia paroda, vykstanti kartu su 28-ąjį kartą organizuojama tarptautine Baltijos šalių kelininkų konferencija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)