Visi jie ketina kandidatuoti vienmandatėse apygardose kaip Respublikonų partijos keliami kandidatai.

Nacionalsocialistines idėjas propaguojantis M.Murza iki 2000 metų pabaigos vadovavo nelegaliai Nacionalsocialistų partijai, naudojusiai panašią į fašistinę simboliką.

Vėliau, siekdamas legalizuotis, M.Murza su šalininkais perėjo į registruotą Gyvenimo logikos partiją, tačiau ir iš jos netrukus išstojo su savo bendraminčiais. 2001-ųjų rudenį M.Murza su šalininkais įsiliejo į legalios Lietuvos nacionaldemokratų partijos gretas ir netrukus perėmė valdžią joje.

2001 metų vasarą už trijų nesankcionuotų mitingų surengimą M.Murza buvo nubaustas administracine bauda, tačiau atsisakęs ją sumokėti mėnesiui buvo uždarytas į areštinę.

2002 metų pabaigoje vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose M.Murza buvo išrinktas į Šiaulių miesto savivaldybės tarybą. Praėjusiais metais M.Murza su savo partiečiais bandė sutrukdyti Šiaulių centre įžiebti žydų religinį simbolį - menorą, šūksniais bei plakatais įžeidinėjo žydų tautą.

Nuo Respublikonų partijos į Seimą taip pat ketina kandidatuoti ir Kauno apskrities lietuvių patriotų sąjungos vadas Visvaldas Mažonas, kuriam yra iškelta byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Šių metų sausį Ukmergėje vykusiame vėliau per apkaltą nuo prezidento pareigų nušalinto prezidento R.Pakso susitikime su visuomene V.Mažonas sudavė per veidą moksleiviui, atėjusiam pareikšti protesto prieš prezidentą.

Dar vienas Respublikonų partijos keliamas kandidatas Žilvinas Razminas nurodė turįs teistumą.

K.Petraitis neatmeta galimybės, jog Respublikonų partija kels kandidatus ir daugiamandatėje apygardoje.