"Tarp kandidatų mes nematome nė vieno, kuris būtų nacionalinių interesų reiškėjas. Raginame rinkėjus dalyvauti birželio 13 dieną įvyksiančiuose rinkimuose ir patariame išbraukti visus kandidatus", - pareiškė šios partijos lyderis Mindaugas Murza trečiadienį prie Seimo surengtame negausiame pikete.

Pikete dalyvavo apie 10 skustagalvių jaunuolių ir keli pagyvenusio amžiaus vyriškiai. Piketuotojai laikė užrašą "Nacija! Tvarka! Darbas!", Lietuvos trispalves ir nacionaldemokratų vėliavas.

Pikete dalyvavo ir kaunietis Visvaldas Mažonas, kuris su grupe juodmarškinių bandė daryti tvarką per R.Pakso susitikimus su rinkėjais. Dėl vieno susitikimo metu sukelto incidento, kurio metu nukentėjo moksleivis, V.Mažonui yra pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Anksčiau radikalų paramos buvo sulaukęs per apkaltą nuo prezidento pareigų už šiurkštų Konstitucijos pažeidimą ir priesaikos sulaužymą nušalintas Rolandas Paksas, kuriam buvo uždrausta vėl dalyvauti rinkimuose.

Paaiškėjus, jog jis negalės dalyvauti rinkimuose, jį remiančios Liberalų demokratų partijos lyderis Valentinas Mazuronis taip pat paragino rinkėjus išbraukti visų kitų kandidatų pavardes, bet vietoje jų ranka įrašyti R.Pakso pavardę.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas įspėjo, jog raginimas gadinti rinkėjų biuletenius gali būti įvertintas kaip bandymas apgaulės būdu trukdyti rinkėjams pareikšti savo valią ir už tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Nacionaldemokratų lyderis trečiadienį surengtame pikete taip pat siūlė rinkėjams išbraukti ir visas rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvaujančias partijas, nors tarp jų yra ir dvi euroskeptikų partijos.

Lietuvos nacionaldemokratų partija rinkimuose į Europos Parlamentą savo kandidatų neiškėlė.

Tačiau M.Murza teigė, jog nacionaldemokratai ketina dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Lietuvos nacionaldemokratų partija neturi atstovų Seime, bet 2002 metais iškovojo keturias vietas Šiaulių miesto savivaldybėje. Šios tarybos narys yra ir M.Murza.