„Čia, prie didingo paminklo Žalgirio mūšiui atminti, lietuvių tautos vardu sveikinu brolišką lenkų tautą su mūsų bendros didžios pergalės 600 - ųjų metinių sukaktimi", - į iškilmių dalyvius lenkiškai kreipėsi Lietuvos vadovė.

Savo sveikinimo kalboje prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog Žalgirio mūšio lietuvių ir lenkų tautoms pergalė yra laba i svarbus laimėjimas, o abiejų tautų vienybė prieš 600 metų sutelkė kitas Vidurio bei Rytų Europos tautas ir nulėmė tolimesnį šio regiono šalių bei visos Europos likimą, informuoja Prezidentūra.

„Per amžius mūsų tautas sieja panašus likimas, bendri idealai, siekiai ir net ryškiausios asmenybės - taip pat bendros. Jogaila ir Vytautas, Jadvyga ir Barbora, Adomas Mickevičius ir Česlovas Milošas bei daugelis kitų. Ir dabar yra visos prielaidos mūsų tautoms kartu veikti, siekti ir laimėti. Sąlyga - viena ir amžina, istorijos tiek daug kartų patvirtinta - vienybė. Tada mes būsime neįveikiami", - kalbėjo prezidentė D.Grybauskaitė.

Valstybė vadovė išreiškė tvirtą įsitikinimą, kad XXI amžius ir net artimiausi metai leis lietuvių ir lenkų tautoms vėl pasiekti ne mažiau reikšmingas pergales, tik jau taikiame mūšyje už ateitį.

Prezidentė ir išrinktasis Lenkijos prezidentas padėjo gėlių vainikus prie Žalgirio mūšio paminklo, Vavelio pilyje atidarė parodą „Puikios pergalės garbei", vėliau dalyvaus dvišalėje darbinėje vakarienėje. Ketvirtadienį Varšuvoje prezidentė D. Grybauskaitė kartu su Vidurio ir Rytų Europos valstybių vadovais dalyvaus dalykiniuose pusryčiuose, istorinėje Žalgirio mūšio vietovėje Griunvalde sakys sveikinimo kalbą 600-ųjų Žalgirio mūšio metinių iškilmėse.