Administracinėn atsakomybėn patrauktas A. Duonėla žinojo apie teismo posėdžio laiką – tai patvirtinantį dokumentą jis pasirašė policijoje. Kaip teismo posėdyje paskelbė teisėjas A. Cininas, teismas negali išnagrinėti administracinės bylos be atsakomybėn patraukto asmens, todėl ir buvo nuspręsta nurodyti policijai A. Duonėlą atvesdinti į teismą.

Žinomas baidarininkas nemalonumų sulaukė prieš tris savaites, kai jo vairuojamą visureigį „Land Cruiser“ Vilniaus kelių patrulių rinktinės pareigūnai sustabdė Lazdynuose, išvažiuojantį iš Vilniaus.

Kaip skelbė spauda, pareigūnams pasirodė, kad vairuotojas neprisisegęs saugos diržo. Be to, prie vairo sėdintis A.Duonėla policijos pareigūnams nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Tad patruliai duomenų bazėse turėjo patikrinti, ar sportininkas apskritai turi teisę vairuoti.

Kadangi pareigūnai ilgai surašinėjo pažeidimo protokolą, sportininkas tuo pasipiktino ir juos išplūdo necenzūriniais žodžiais. Būtent dėl pareigūnų įžeidimo ir pasipriešinimo jiems keliose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs sportininkas ir stos prieš teismą.