Pasak Seimo pirmininko Arūno Valinsko, kitą trečiadienį Seimo valdyba svarstys kitų įmonių tikslingumą ir reikalingumą būti Seime.

Komentuodama sprendimą atsisakyti poilsiaviečių Seimo pirmininko pavaduotoja Virginija Baltraitienė sakė, kad tai Seimui visiškai nebūdinga funkcija. "Manau, kad Valstybės turto fondas vykdys privatizavimo procesą, kaip ir numatyta įstatyme", - sakė ji.

Jos duomenimis, Seimo kanceliarijos valdomos poilsiavietės neišsilaiko pačios, jos dirba nuostolingai. "Norint, kad jos dirbtų pelningai, reikia į jas pirmiausia investuoti", - sakė V. Baltraitienė.

Seimo vicepirmininkės teigimu, Seimo kanceliarija poilsiavietes išlaiko už pinigus, kuriuos gauna už patalpų nuomą, pavyzdžiui, iš Seimo rūmuose veikiančios kirpyklos, iš banko nuomojamų patalpų.

"Mažiausiai problemų kelia kirpykla, kuri sąžiningai susimoka už viską: už vandenį, už patalpų nuomą, už šildymą",- sakė V. Baltraitienė.

Pasak jos, kitą trečiadienį Seimo valdyba spręs dėl Parlamentinio bendradarbiavimo centro, dėl maitinimo paslaugas teikiančios "Gremintos", dėl Seimo viešbutyje esančio relaksacijos centro ir kitų įmonių.