Šiuo metu Kalvarijų turgavietės veiklą administruoja „Šnipiškių ūkis“, iš turgaus administravimo gaunamos pajamos patenka į šios savivaldybės įmonės sąskaitą.

„Šnipiškių ūkis“ taip pat vykdo daugiabučių namų administravimo funkcijas, todėl manoma, kad turgavietės administravimas nepriklauso šios bendrovės pagrindinės veiklos sričiai.

Įsteigtai VšĮ savivaldybė, kaip jos savininkė, turėtų pavesti kaupti iš veiklos gaunamas pajamas ir jas panaudoti turgavietes pastatų rekonstravimui bei turgavietės atnaujinimui.

Opozicinė Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcija tarybos posėdyje reikalavo atleisti iš pareigų laikinąjį „Šnipiškių ūkio“ vadovą V. Tamulionį, kuris viešai yra kaltinamas turgavietės pinigų pasisavinimu.

„Direktorius pareigas laikinai eina jau ilgiau kaip metus, o tariamos reorganizacijos planas yra visiškai neparuoštas, skubotai parengtas ir siūlomas tik siekiant pridengti visą skandalingą istoriją. Tačiau problema išlieka: yra gausybė skundų, prekeivių delegacijos jau eina ir pas Seimo narius, ir pas įvairių tarnybų pareigūnus“, - DELFI aiškino LiCS atstovas Gintautas Babravičius.

„Jūs norite žmogų nuteisti be teismo“, - opozicijai atkirto meras J. Imbrasas, pasiūlęs sulaukti savivaldybės kontrolierių Kalvarijų turguje atliekamo patikrinimo išvadų ir tik tada spręsti direktoriaus likimą.

DELFI žiniomis, opozicija į „Šnipiškių ūkio“ direktoriaus pareigas siūlo skirti buvusio šios įmonės direktoriaus Vaclovo Januškevičiaus pavaduotoją, buvusį advokatų bendrijos „Kelpšas, Stančikas ir partneriai“ teisininką Audrių Barauską.