Panevėžio rajono policijos komisariato laikinai viršininko pavaduotojo pareigas einantis Gintautas Misiūnas teigė, kad įvykio aplinkybės kol kas neišaiškintos. „Tiriama, ar jaunuolis staiga išėjo į važiuojamąją kelio dalį, ar ėjo kelkraščiu – kol kas to pasakyti negalime. Žinoma tai, kad „Scania“ vairuotojas buvo blaivus, leistino greičio neviršijo“, – sakė pareigūnas.

Tą pačią dieną apie 14 val. Maksvytiškių k. esančiu miško keliuku motociklu „Kawasaki KLR 650“ važiuojantis keturiasdešimt septynerių metų A.K. transporto priemonės nesuvaldė ir nulėkęs nuo kelio rėžėsi į medį. Įvykio metu susižalojęs motociklininkas nugabentas į Panevėžio apskrities ligoninę. Vyriškiui medikai nustatė abiejų šlaunikaulių lūžius. Dėl sunkių traumų nukentėjusysis paguldytas į Intensyviosios terapijos skyrių.

Pasak G.Misiūno, skaudžių nelaimų Panevėžio r. keliuose šįmet įvyko kur kas mažiau, nei pernai. Jose žuvo aštuoni eismo dalyviai – trylika mažiau nei per tą patį 2007 m. laikotarpį. Sužalotųjų taip pat mažiau: pernai įvairias traumas patyrė šimtas septyni eismo dalyviai, šįmet – penkiasdešimt devyni.