„Beveik pusmetis Vilniaus miesto tarybos veikloje vyrauja chaosas, faktiškai nebeegzistuoja valdanti miestą dauguma.

Tik epizodiškai vyksta tarybos posėdžiai, nepriimami jokie svarbūs sprendimai, vilkinama daugelio strategiškai svarbių miestui projektų pradžia. Vilniaus miesto finansinė situacija sudėtingėja kasdien, ne tik netyla, bet kyla vis nauji ir didesni korupcijos skandalai“, - rašoma dokumente.

Įsitikinę, kad valdžios pasikeitimas Vilniuje yra būtinas, kreipimosi autoriai viena iš galimų išeičių nurodo priešlaikinių rinkimų į sostinės tarybą organizavimą: „Kreipiamės į Seimą su iniciatyva įvertinti situacijos rimtumą ir pradėti įstatymų pakeitimo procedūras, įgalinančias priimti sprendimą dėl priešlaikinių rinkimų į Vilniaus miesto tarybą organizavimo“.

Dokumentą pasirašė ne tik opozicijos atstovai, bet ir abu Rusų sąjungos nariai iš valdančiosios Nepriklausomos frakcijos.

Kreipimuisi nepritarė Liberalų sąjūdžio frakcija (LRLS).

„Jūs, kurie pasirašėte, pareiškėte, kad šitoje taryboje dirbti daugiau nebegalite, todėl padėkite mandatus“, - siūlė LRLS seniūnas Arūnas Štaras.

„Mes neprašome paleisti tarybos. Prašome tik sukurti įrankį, o ar juo naudosimės – jau kita tema“, - aiškino G. Babravičius.

Šiuo metu įstatymai nenumato, kad savivaldybės taryba galėtų savo sprendimu nutraukti darbą - pirmiausiai mieste turėtų būti paskelbta nepaprastoji padėtis ir įvestas tiesioginis valdymas.