Kaip teigiama ministerijos pranešime spaudai, 2007 m. gruodžio 11 d. „Valstybės žiniose“ paskelbus Lietuvos Respublikos Seimo nutarimą „Dėl seimo laikinosios tyrimo komisijos J. Abromavičiaus žūties tyrimo aplinkybėms nustatyti išvadų“, kariuomenės vadas gen. ltn. Valdas Tutkus, išanalizavęs Seimo patvirtintas laikinosios tyrimo komisijos išvadas, vadovaudamasis vadovaujantis LR įstatymais ir Konstitucinio teismo (2004 m. gegužės 13 d. 2006 m. balandžio 4 d.) nutarimais, neketina teikti pasiūlymų Krašto apsaugos ministrui ar Lietuvos Respublikos Prezidentui dėl brigados generolo A. Pociaus atšaukimo iš pareigų ar kitų drausminių nuobaudų taikymo.

Kariuomenės vadas KAM pranešime spaudai pabrėžia, kad Lietuvos kariuomenė yra ir visada liks apolitiška institucija, ir vykdydamas savo – kariuomenės vado – pareigas jis atsakingas už tokį kariuomenės statuso išsaugojimą.

Taip pat KAM pranešime primenama, jog Konstitucinis teismas yra išaiškinęs (Konstitucinio Teismo 2004 m. gegužės 13 d. nutarimas, 2006 m. balandžio 4 d. nutarimas) jog „Seimas, nusprendęs pritarti savo sudarytos laikinosios komisijos išvadai, nepriima kitoms valstybės institucijoms (...) privalomo sprendimo dėl savo sudarytos Seimo laikinosios komisijos ištirtų veiksmų, sprendimų, aplinkybių atitikties teisės aktams – jis tik išdėsto savo požiūrį į sudarytos laikinosios tyrimo komisijos išvadą. Toks Seimo nutarimas savaime, tiesiogiai nesukelia teisinių padarinių joje nurodytiems asmenims – jiems tokius padarinius gali sukelti tik kitų institucijų, jų pareigūnų sprendimai, kurie gali būti priimti atsižvelgus į Seimo laikinosios tyrimo komisijos išvadą“.

Laikinoji Seimo komisija, tyrusi Juro Abromavičiaus žūties aplinkybes, nusprendė, kad A. Pocius sąmoningai klaidino politikus. Generolas yra liudijęs, kad J. Abromavičius buvo atleistas iš pareigų Savanoriškojoje krašto apsaugos tarnyboje už tai, kad per pakaunės maištą ragino savanorius sugrįžti į mišką.

Tačiau velionio žmona pateikė komisijai vaizdajuostę, kurioje matoma, kaip jos vyras ragina savanorius baigti maištą. A. Pociaus teiginių nepatvirtino ir kiti komisijai liudiję asmenys.

Buvęs Valstybės saugumo departamento darbuotojas savanoris J. Abromavičius buvo susprogdintas savo automobilyje Kaune 1997 m. sausio 31 d.