Iki šiol STT direktoriaus pavaduotoju dirbusio, o pastaruoju metu laikinai STT vadovavusio Ž.Pacevičiaus kandidatūrą palaikė beveik visos Seimo frakcijos - ir valdančiosios, ir opozicinės.

Tarp susilaikiusiųjų buvo daugiausia opozicinių konservatorių, liberalų sąjūdžio frakcijų atstovai, taip pat vienas valstietis liaudininkas.

Kandidatas beveik nesulaukė jokios parlamentarų kritikos tik palinkėjimo labiau ryžtingai dirbti, atsispirti politikų spaudimui ir siekti geresnių rezultatų kovojant su korupcija.

Vėliau atsakydamas į žurnalist klausimus Ž.Pacevičius atvirai teigė nesitikįs išbūti STT vadovo poste visą penkerių metų kadenciją: „Ne, tikrai nebūsiu (visos kadencijos - DELFI), istorija parodė, kad yra taip, kaip yra. (...) Reikia eiti vis tiek, dirbti reikia“.

Iki šiol Ž.Pacevičiaus pirmtakai Juozas Gaudutis, Andrius Peckys, Valentinas Junokas ir Povilas Malakauskas taip pat neišbuvo minėtame poste visos penkerių metų kadencijos.

Kai kurie konservatoriai teigė pasigendą didesnio STT ryžto kontroliuojant partijų finansavimą, tačiau Ž.Pacevičius teigė, jog partijų finansavimo priežiūra - ne STT, o kitų atsakingų institucijų funkcija.

„Mes turime dirbti tai, kas mums priklauso, galime prisiimti daug sau funkcijų, tačiau jei to negalėsime įgyvendinti, tai tokios funkcijos mums vykdyti ir nereikalingos. Ir ateityje stengsimės atsiakyti nebūdingų mums funkcijų. (...) Tai (kontroliuoti partijų finansus - DELFI) turi daryti kitos institucijos, kurios tai daro, tik tą darbą turi tobulinti, o mes esame ikiteisminio tyrimo operatyvinė institucija, mes turime taikyti operatyvinės veiklos įstatymą ir tą darbą dirbti“, - aiškino Ž.Pacevičius.

Specialiųjų tyrimų tarnyba liko be vadovo, kai buvęs STT vadovas Povilas Malakauskas nuo birželio buvo paskirtas Valstybės saugumo departamento generaliniu direktoriumi Kaip skelbė dienraštis „Lietuvos žinios“, prieš 10 metų, kai buvo įkurta STT, Ž.Pacevičius į ją atėjo iš Vidaus reikalų ministerijoje tuo metu veikusios Ypatingųjų nusikaltimų tyrimų tarnybos.

Naujoje tarnyboje jis iš pradžių dirbo Operatyvinės veiklos valdyboje pavaduotoju. Vėliau Ž.Pacevičius perkeltas į visos tarnybos pirmojo pavaduotojo, kuruojančio operatyvinį darbą, pareigas.

Buvusiam vadovui Povilui Malakauskui perėmus VSD vairą, laikinojo STT direktoriaus duonos Ž.Pacevičiui tenka ragauti ne pirmą sykį. Laikinu tarnybos vadu jis buvo, kai ją triukšmingai paliko Valentinas Junokas.