Viešą paskaitą „Homoseksualizmas - mitai ir realybė“ organizavo visuomeninė organizacija „Už pilietinę“ visuomenę, pranešimą skaitė lektorius Scottas Lively iš JAV.

Dėl nesantaikos kurstymo į policiją kreipęsis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) sociologijos docentas Arnas Zdanevičius DELFI pasakojo, kad paskaitoje buvo prisidengiama mokslo vardu, „nors ten buvo ne mokslas, bet pamokslas, homoseksualūs vyrai buvo įvardijami pabaisomis, žvėrimis, serijiniais žudikais, kileriais, homoseksualūs santykiai buvo maišomi su pedofilija, buvo siūloma neprileisti homoseksualų prie valdžios, nes jie laiko normalius žmones ligoniais, buvo aiškinama, kad homofobija - psichinė liga“.

A.Zdanevičius baisėjosi, kad tokios idėjos buvo skleidžiamos būsimiems jėgos struktūrų darbuotojams. „Tačiau svarbiausia – kad šis žmogus ir toliau skaitys paskaitas“, - piktinosi docentas.

Prokurorės T.Kulvietienės žodžiais, kaltinti lektoriaus nebuvo kuo, o dėl Scottas Lively formuluočių - „vieni žmonės tuo pačius žodžius supranta vienaip, kitai - priešingai“.