„Nusprendėme tęsti konsultacijas dėl mūsų galimybės dalyvauti valdančiojoje koalicijoje“, - antradienį žurnalistams sakė socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas.

Socialliberalų vadovas čia pat užsiminė ir apie kai kurias socialliberalų keliamas sąlygas.

„Šiandieną nesvarstėme tų dalykų, bet aišku mes manome, kad turi proporcingumo principas išlaikytas. Jei mes prisiimame atsakomybę, tai turi būti ir instrumentai jai įgyvendinti. (...).Tiek, kiek mes turime vietų Seime, tokios ir proporcijos“, - teigė A.Paulauskas.

Socialliberalai iki gegužės 19 d. vyksiančio partijos tarybos posėdžio žada paruošti aktualiausių jiems rūpimų klausimų paketą, kurie turėtų būti įtraukti į Seimo ar Vyriausybės darbotvarkę.

Gegužės 19 d. vyks ir socialdemokratų partijos suvažiavimas, kuriame bus renkamas naujasis partijos lyderis.

Socialliberalų frakciją Seime šiuo metu sudaro 10 narių.

Šiuo metu daugumos neturinti socialdemokratų, valstiečių liaudininkų, „pilietininkų“ ir liberalcentristų valdančioji koalicija Seime turi 57 balsus iš 141.

Kaip DELFI jau skelbė, praėjusią savaitę įvykusiame socdemų pirmininko Algirdo Brazausko ir socialliberalų lyderių susitikime buvo kalbama apie galimą bendradarbiavimą sudarant koalicinį bloką Seime.

Tarp opozicijos ir valdančiosios daugumos besiblaškantys socialliberalai, sulaukę kvietimo šlietis prie valdančiųjų, neatmeta galimybės artimiau bendradarbiauti ir su liberalais. Antradienį Seime susitikę Naujosios sąjungos ir Liberalų sąjūdžio atstovai apsikeitė nuomonėmis, tačiau aiškesnę poziciją šiuo klausimu žada pareikšti tik po vadovybių posėdžių.

„Parodėme norą bendradarbiauti, aiškiau apibrėžti santykius. Visa tai reikia susidėlioti, nes laikas eina", - po susitikimo žurnalistams sakė socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas.

Savo ruožtu liberalų vadovas Petras Auštrevičius tikino, esą jis ir kolegos daugiau klausėsi, apie ką socialliberalai kalbėjosi su socialdemokratais.

Kaip DELFI sakė P. Auštrevičius, dabartinė polinė situacija verčia galvoti apie permainas. „Mūsų inicijuojama nepasitikėjimo (Seimo pirmininku Viktoru Muntianu - DELFI) procedūra reiškia, kad reikalinga politinė dauguma. Politiniai eksperimentai turi pasibaigti ir atsirasti aiškumas", - pažymėjo parlamentaras.

Socialliberalai iš valdančiosios daugumos pasitraukė praėjusiais metais. „Gal jie išvargo būdami opozicijoje? - spėliojo liberalas. - Ne visos partijos pakelia ilgesnį buvimą opoziciniuose apkasuose".

Ir P. Auštrevičius, ir A. Paulauskas teigė, kad minėtus bendradarbiavimo variantus aptars abiejų partijų vadovybė. Socialliberalai tikisi išgirsti liberalų atsakymą iki gegužės 19 dieną planuojamo tarybos posėdžio.