Jo teigimu, šis susitarimas nėra galutinis, partijos kviečia prisijungti ir kitas politines jėgas, išskyrus Liberalų ir centro sąjungą.

„Mes nematome galimybės Vilniuje dirbti kartu su liberalcentristais, net jeigu jų lyderis Artūras Zuokas nesieks mero posto. Likęs taryboje jis vis tiek turėtų įtakos savo partijos sprendimams“, - pareiškė V. Mazuronis.

Išankstiniais oficialiais VRK duomenimis, partija Tvarka ir teisingumas bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija sostinės taryboje kartu turi 20 mandatų iš 51.

A.Paleckis neatmeta pasiūlymo

Prisijungti prie šio bloko neatmeta galimybės ir socialdemokratų Vilniaus skyriaus vadovas Algirdas Paleckis, tačiau su sąlyga, kad į mero postą nebus siūlomas R. Paksas.

Socdemų lyderis anksčiau pradėtos formuoti „švarios koalicijos“ partneriams taip pat siūlo nevengti daugiausiai balsų sostinėje iškovojusių liberaldemokratų.

„Manau, kad tokiu atveju Vilniaus mieste būtų įmanoma sudaryti istorinę koaliciją, kuri jungtų socialdemokratus, konservatorius, liberaldemokratus, lenkus ir Liberalų sąjūdį“, - svarstė A. Paleckis.

Tokia koalicija Vilniaus taryboje turėtų 40 mandatų iš 51.

K.Masiulis: neketiname užšokti nuo vilko ant meškos

Konservatorių rinkiminio sąrašo lyderis Kęstutis Masiulis teigė, jog konservatoriai tikrai neketina jungtis į koaliciją Vilniuje su R.Pakso vadovaujamais liberaldemokratais.

„Taip bėgdami nuo vilko galime užšokti ant meškos. Juk liberaldemokratų sąraše Vilniuje ne tik R.Paksas - problema, bet ir už kyšius buvęs teistas ir baustas Audrius Butkevičius, toks ponas Gintaras Kazakas vienos iš „Rubikono“ įmonių „City Service“ vadovas“, - DELFI antradienį sakė K.Masiulis.

Konservatorius teigė kol kas pernelyg nesureikšminantis R.Pakso ir Lenkų rinkimų akcijos vadovo antradienį pasirašyto pareiškimo dėl bendro politinio veikimo.

„Manau, kad čia yra dar tik gerų norų deklaravimas, ir manau, kad lenkai tikrai buvo labai nuoseklūs antizuokininkai, tai manau, kad jie tikrai savo poziciją dar gali pakeisti“, - teigė K.Masiulis.