Rajono kelyje sustabdę vilkiką "Scania" pareigūnai įsitikino, kad pranešimas apie kelyje gresiančią nelaimę – ne apgaulė. Pakrautą vilkiką "Skania" dvidešimt septynerių metų vyriškis vairavo girtas. Alkoholio matuoklis parodė daugiau nei keturias promiles - 4, 08.

Netrukus pareigūnai vėl gavo pranešimą, kad kelyje tarp Šiaulių ir Pakruojo vilku skrieja neblaivus vairuotojas. Paskambinęs žmogus piktinosi, kodėl pareigūnai nesustabdo girto vairuotojo, sėdinčio už vilkiko vairo.

Paaiškėjo, kad Šiaulių rajono keliu važiuoja dar vienas girto žmogaus vairuojamas vilkikas. Kelionė šiam nedrausmingam vairuotojui baigėsi kur kas liūdniau. Aplamdytą vilkiką "Scania" su kroviniu policija rado jau apvirtusį pakelėje, manoma, kad nukentėjo ir krovinys.

Pusamžis vyras buvo ne ką blaivesnis už savo kolegą. Avariją sukėlęs vairuotojas rimčiau nenukentėjo. Abu vairuotojai dirba toje pačioje įmonėje. Vairuotojams gresia nemažos baudos. Firmos, kurios vilkikus vairavo girtuokliai, vadovai tikina, kad girti vairavę darbuotojai greičiausia bus nubausti itin griežtai - atleisti iš darbo.