Paskambinus laikraštyje nurodytu telefonu atsiliepęs vyras sakė, kad dar trūksta apie 2 tūkstančių parašų. „Darbas nemokamas, iš idėjos“, - sakė jis. Parašų rinkimo koordinatorius aiškino, kad užėjus į kavinę Barboros Radvilaitės gatvėje galima pasirašyti pačiam arba pasiimti parašų rinkimo lapą bei pasivaišinti kava.

DELFI klausimą, kaip sekasi rinkti parašus, pretendentas kandidatuoti į prezidentus A. Pilvelis vadino provokuojančiu. „Pilvelis jau ketvirtą kartą pretenduoja į Lietuvos prezidentus, jau vieną kartą yra buvęs kandidatu, tada visas prezidento rinkimams gautas aukas pervedžiau vaikų ir senelių namams“, - aiškino jis.

Į Prezidentūrą kviestųsi R.Grinevičiūtę, D.Grybauskaitę ir Č.Jezerską

A.Pilvelis aiškino, kad laimėjęs rinkimus į Prezidentūrą priimtų žurnalistę Rūtą Grinevičiūtę. Ji dirbtų naujai įsteigtame antikorupcijos skyriuje. „Mes kovotume prieš korupciją. Ar jūs šiandien žinote bent vieną, kas kovoja prieš korupciją, be R. Grinevičiūtės?, - retoriškai klausė jis, patikinęs, kad žurnalistė jau sutikusi kartu dirbti.

Visgi į prezidento komandą A.Pilvelis kviestų ir eurokomisarę D. Grybauskaitę, kuriai kritikos negaili kone kiekviename sakinyje. Ji esą būtų naudinga ryšiams su Europa. „Kaip bebūtų, ji šiek tiek tvarko Europos biudžetą ir yra neprasta biudžeto specialistė, tačiau esu prieš ją labai nusistatęs – 2007 m. ji žadėjo Lietuvoje eurą“, - kalbėjo A. Pilvelis.

Į prezidentus kandidatuoti norintį atsargos brigados generolą Česlovą Jezerską A.Pilvelis kviestų tapti Lietuvos kariuomenės vadu. „Jis padorus, aš jį gerai pažįstu, pamenu, kai jis sportavo, jis didelis patriotas ir niekas tegul neklijuoja etikečių, kad gimė Dzūkijoje, prie Lenkijos sienos, kad yra lenkas, kad vardas Česlaw Jezerskij – jis yra grynakraujis lietuvis dzūkas“, - tikino A. Pilvelis.

„Į prezidentus šiandien eina gal tik vienas normalus žmogus – Česlovas Jezerskas, bet jam gal trūksta šiek tiek intelekto, jis gal mažiau išsilavinęs, bet jis labai padorus ir didelis patriotas“, - apie konkurentus prezidento rinkimuose kalbėjo A. Pilvelis.

Laimėjęs rinkimus pirmu dekretu A. Pilvelis kaip komunistinę uždarytų Algirdo Paleckio vadovaujamą „Fronto“ partiją. Kliūtų ir socialdemokratams – joje A. Pilvelis paliktų tik nebuvusius komunistų partijos nariais.

Išrinktas šalies vadovu leidėjas ypač kovotų su rūkymu ir alkoholizmu.