Vilniaus policija teigia, kad 02.14 val. Vilniaus miesto vyriausiajam policijos komisariatui telefonu buvo pranešta apie tai, kad ant Žaliojo tilto statulų nupiešti grafitai – užrašai, o po statula padėtas paketas su užrašu „Bomba“.

Pranešėjas taip pat informavo, kad netoli tilto esančioje viešojo transporto stotelėje triukšmauja ir prie aplinkinių priekabiauja grupelė jaunuolių, kurie, pranešėjo įtarimu, gali būti grafitus užrašiusieji asmenys. Dėl apgadintų Žaliojo tilto statulų ir rasto įtariamai sprogstamojo paketo į įvykio vietą išvyko specialiosios tarnybos.

Teigiama, kad įvykis gali būti susijęs su Gegužės 9-osios minėjimu Rusijoje, praneša portalas alfa.lt.

Tyčiojosi ir iš tremties

Ketvirtadienį vakare, 23.01 val. mobiliojo ryšio telefonu paskambinęs asmuo informavo, kad Karių kapų g. 11, kapinėse, grupė jaunuolių pakabino vėliavą. Atvykusi policija kapinėse, prie paminklo aptiko 15 cm. ilgio audinio skiautę, ant kurios buvo užrašyta „Tremtis – pergalės išraiška“.

Policijos patruliai protokolavo į kapines išsikvietusio liudininko parodymus. Dėl abiejų įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Teisėsauga: versijų daug

„Versijų tikrai yra ne viena. Neatmetama versija, kad tai galėjo padaryti nacionalistinių pažiūrų asmenys“, - penktadienį žurnalistams sakė Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Ramūnas Šilobritas. Incidentą jis pavadino vandalizmo atveju.

Pasak R. Šilobrito, sostinės 1-ame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Policija išpuolį prieš skulptūras sieja su tremtinių kapų išniekinimu.