Oleksandro Tarano vadovaujamą dalinį „Stepių vilkai“ sudaro savanoriai, jie negauna jokio užmokesčio. Didžioji dalis dalinio vyrų įžengę į septintą dešimtį ir yra pernelyg senyvo amžiaus, kad būtų pašaukti į kariuomenę, tačiau jie vis tiek nori kautis.

Važinėdami automobiliais, ant kurių sumontuoti raketsvaidžiai, jie gauna įsakymus iš vadų ir koordinuoja veiksmus su kitais kariais, prisidėdami prie kovos su Rusija, nors oficialios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paramos neturi.

Dalinys išsilaiko iš aukojamų lėšų. Jo nariai patys remontuoja turimą įrangą bei naudoja iš priešo atimtus ginklus, kuriuos atgabena fronte kovojantys ukrainiečiai. Žurnalistams apsilankius jų bazėje Ukrainos pietrytinėje dalyje esančiame Zaporižios regione, jie ruošė „Grad“ skirtas 122 mm skersmens raketas, kurias vėliau paleido kito dalinio kariai.

Vadas Oleksandras Taranas, kurio šaukinys Senelis, sakė, kad jo dalinys mėgino oficialiai tapti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalimi, kad tiesiogiai gautų šaudmenų, o dalinio nariai – atlyginimus, bet nesėkmingai. Dalinyje yra ir jaunesnio amžiaus vyrų, nepriimtų į karinę tarnybą dėl įvairių sveikatos problemų.

Rusijos kariai stumiasi į priekį šalies rytinėje dalyje, o analitikai sako, kad Ukrainai būtina spręsti karių trūkumo problemą.

Anksčiau šį mėnesį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis patvirtino naujas priemones, leidžiančias kariuomenei pašaukti daugiau karių, ir sugriežtino bausmes už tarnybos vengimą. Taip pat jis sumažino mobilizacijos amžių nuo 27-erių iki 25-erių metų. Oleksandras Taranas, kovojantis nuo tada, kai Maskva pradėjo kovinius veiksmus 2014-aisiais, sakė, kad vertimas kariauti per prievartą vargu ar atstos potencialaus šauktinio entuziazmą.