Gyvūno, kuriam duotas pavadinimas Chakisaurus nekul, liekanų aptikta Pueblo Blanco gamtos rezervate pietinėje Rio Negro provincijoje, vos už 25 kilometrų nuo El Čokono – vietovės, kurioje gausu fosilijų, čia rastas jau ne vienas itin vertingas radinys.

Suaugęs čakizauras galėjo būti 2,5-3 metro ilgo ir maždaug 70 centimetrų aukščio. Kaip jau minėta, tyrimai atskleidė naujų duomenų, leidžiančių daryti išvadą, jog jie turėjo neįprastą uodegą ir labai greitai bėgo. Šio dinozauro pavadinimas kildinamas iš žodžio „Chaki“ (liet. Čaki), kuris teuelčių genties kalboje reiškia „seną guanaką“.

Guanakas – kupranugarių šeimos porakanopis žinduolis – su minimu dinozauru turi daug bendro: abu vidutinio dydžio žolėdžiai, puikūs bėgikai ir lengvas grobis plėšrūnams.

„Nekul“ mapučių genties kalboje reiškia „greitas, vikrus“. Ekspedicija, kurios metu pirmą kartą sužinota apie šią dinozaurų rūšį, vyko 2018 metais. Dabar paleontologai su čakizauru plačiąją visuomenę supažindino straipsnyje prestižiniame leidinyje „Cretaceous Research“.