Atrankos, kurios muzikinį foną kūrė DJ Mamania, nugalėtojais tapo ir išsvajotus kelialapius į finalą pelnė daugkartinis Lietuvos čempionas Domantas Kazickas bei du jauni sportininkai – 16-metis Ignas Dailydė ir 17-metė Viltė Matuzevičiūtė.

Šiose ekstremalaus sporto varžybose dalyvauti galima tik sulaukus 16 metų, todėl I. Dailydė buvo jauniausias atrankos dalyvis ir tuo pačiu jis tapo jauniausiu lietuviu, dalyvausiančiu „Red Bull WakeDuel“ finale pajūryje.
Sudėtingais ir efektingais triukais ant vandens Lietuvos sportininkai sužavėjo ne tik žiūrovus, bet ir renginio komentatorių, žinomą vandenlenčių profesionalą vokietį Alexą Aulbachą.

Didelę patirtį sukaupęs vandenlenčių profesionalas išskyrė ir savo favoritus.

„Vienas iš labiausiai sužavėjusių vaikinų – Jonas Kriščiūnas, kuris sugebėjo patekti į atrankos finalą. Tai tikriausiai vienas iš vyriausių dalyvių, bet jo pasirodymas mane sužavėjo. Taip pat jauni sportininkai demonstravo įspūdingus šuolius ir triukus – tai beprotiška. Merginos mane taip pat nustebino, ypač V. Matuzevičiūtė“, – kalbėjo A. Aulbachas.

Vyrų atrankoje iš viso varžėsi 29 vandenlentininkai. Norint nugalėti, reikėjo įveikti keturis etapus. Kiekviename etape atletai vieną ratą plaukė po du kartus. Teisėjai atskirai vertino abu plaukimus, bet į lentelę buvo įrašytas tik vienas, geresnis rezultatas.

Lemiamame, ketvirtajame, atrankos etape savo pasirodymus be I. Dailydės ir D. Kazicko atliko Jonas Kriščiūnas, Danius Kriščiūnas, Tadas Aleksiejūnas ir Motiejus Lisauskas.

„Buvo tikrai labai ilga ir sudėtinga diena. Esu labai laimingas, nes visi dalyviai buvo labai stipriai pasiruošę. Šįkart man ir Ignui pasisekė geriausiai. „Red Bull WakeDuel“ yra vienos didžiausių vandenlenčių varžybų pasaulyje, todėl dalyvauti jose su stipriausiais pasaulio sportininkais yra ir didelė garbė, ir unikali patirtis“, – mintimis dalinosi D. Kazickas, pridūręs, jog „WakeWay“ parke sunkiausia buvo išmokti triuką ant naujai pastatytos figūros.

Tuo tarpu jaunasis I. Dailydė nustebino ne tik teisėjus bei žiūrovus, bet ir pats save.

„Esu labai nustebęs ir laimingas. Nesitikėjau, kad pavyks laimėti. Tai buvo pirmoji „Red Bull WakeDuel“ atranka, kurioje galėjau dalyvauti, todėl iškart nugalėti yra labai smagu. Palangoje varžysis patys geriausi pasaulio vandenlentininkai, kuriuos visada smagu tiesiog stebėti, o dabar galėsiu pats su jais varžytis. Nuo to bus tik dar įdomiau“, – džiaugėsi I. Dailydė.
Moterų atrankoje varžėsi šešios dalyvės. Nugalėtoja tapusi V. Matuzevičiūtė savo pasirodymais tiek pirmajame, tiek antrajame etapuose pranoko savo varžoves – Agnesę Šatavičiūtę, Adrią Šapolę, Liną Pavilionytę, Kamilę Cickevičiūtę ir Rugilę Ivoškytę.

V. Matuzevičiūtė labiausiai didžiavosi pirmą sykį per varžybas sėkmingai atliktu „flipu“ – apsisukimu ore su savo kūnu ir vandenlente.

„Esu labai laiminga, kad patekau į finalą, nes tai buvo vienas iš šio sezono tikslų. Nekantraudama laukiu varžybų Palangoje, – teigė atrankos laimėtoja. – Labiausiai mane nustebino žmonių palaikymas ir emocijos, kurios laukė ant kranto. Visi džiaugėsi mano pasiekimu, todėl buvo labai smagu.“

Visi lietuviai, kuriems nepavyko iškovoti kelialapių šeštadienį, dar turės vieną galimybę – birželio 5 dieną „313 cable park“ Palangoje vyks oficiali „Red Bull WakeDuel“ kvalifikacija.

Čia jau dalyvauti galės viso pasaulio sportininkai, siekiantys prasibrauti į finalą, vyksiantį birželio 8 dieną.

Devintą kartą organizuojamose „Red Bull WakeDuel“ varžybose šiemet vėl bus galima išvysti pasaulines vandenlenčių sporto žvaigždes – ne kartą žiūrovų širdis užkariavusius britus Liamą ir Ryaną Peacockus, dukart pasaulio čempioną vokietį Dominiką Guehrsą bei žymų JAV atstovą Parksą Bonify.