Šventinės linksmybės vykst visame pasaulyje – nuo Pietryčių Azijos šalyse jau šimtmečius gyvuojančių kinų bendruomenių iki daug vėliau atsiradusių kinų kvartalų Sidnėjuje, Londone, Vankuveryje, Los Andžele ir kitur. Svarbiausia šventė kinų kalendoriuje tęsiasi dvi savaites.

Šiuo laikotarpiu po vienu stogu vėl susirinkę šeimų nariai gamina tradicinius kiniškus virtinius, keičiasi dovanomis ir pinigų prikimštais raudonais vokais. Kinu kultūroje kiaulės simbolizuoja sėkmę ir turtą.

Ruošiantis Naujųjų metų sutiktuvėms parduotuvių lentynos lūžta nuo šiuos gyvūnus vaizduojančių suvenyrų, atviručių ir dekoracijų. Šiemet per pavasario šventes užsienyje apsilankys apie 7 mln. kinų turistų.

Tuo metu mokslininkai paskelbė daugiau išsiaiškinę apie ateinančių metų kinų zodiako gyvūno kilmę. Kinų archeologai nustatė, kad Kinija yra viena iš pasaulio vietų, kur aptikta seniausių naminių kiaulių auginimo pėdsakų.

Kaip praneša „Xinhua“, ištyrus kiaulių kaulus, rastus per kasinėjimus Dziahu archeologinėje gyvenvietėje Henano provincijoje, nustatyta, kad šie gyvuliai buvo auginami jau maždaug prieš 9 tūkst. metų ir kad šie radiniai savo amžiumi prilygsta anksčiau aptiktiems dabartinės Turkijos teritorijoje. Eitynės ir liūto šokiai Vakarų miestuose, įskaitant Niujorką ir Londoną, taip pat tikriausiai pritrauks daug žiūrovų ir dalyvių.