Laimei, 2015 metais jam pagaliau gimė netradicinė idėja. Praėjo treji metai, ir jo bendrovė „Solargaps“ pasirengusi pradėti prekybą specialiomis žaliuzėmis su įmontuotomis saulės baterijomis.

Prie saulės baterijomis aprūpintų žaliuzių kūrimo ir gamybos prisidėjo visas pasaulis. 2017 metais „Solargaps“ kreipėsi į „Kickstarter“ platformą, kur inovatyviam verslui vietoj planuotų 50 tūkst. pavyko surinkti 102 tūkst. dolerių. Dar 40 tūkst. dolerių pavyko gauti per „Indiegogo“.

Be to, prisidėjo ir drąsūs investuotojai bei gautas finansavimas iš Europos mokslo ir inovacijų finansavimo programos „Horizon 2020“. Pačios žaliuzės gaminamos Ukrainoje, o išmaniosios saulės baterijos atkeliauja iš Jungtinių Valstijų.

Kaip tvirtina pats J. Erikas, pakabinus „Solarsgaps“ žaliuzes ant lango, pro kurį šviečia saulė, vienas jų kvadratinis metras per valandą pagamina 100–150 vatų elektros energijos, o tai leidžia elektros vartojimą sumažinti iki 70 proc. Verslininkų teigimu, tokias žaliuzes jau galima užsisakyti. Tiksli kaina kol kas nenurodoma.