Dažniausiai į tokius nekultūringus eismo dalyvius jis numoja ranka. Visgi, krepšininkas pripažįsta, kad nors eismo kultūra Lietuvoje daug geresnė nei, pavyzdžiui, Turkijoje, vairuotojai dar turi ko pasimokyti.

- Kaip vertinate eismo kultūrą Lietuvoje? Ar ji skiriasi sostinėje ir mažesniuose miestuose? Gal turite vairavimo patirties kitose šalyse?

- Lietuvoje eismo kultūra nėra bloga. Panašiai ir Vilniuj, ir mažesniuose miestuose. Vairuotojai įvertina kitus eismo dalyvius: kitus vairuotojus, pėsčiuosius, dviratininkus. Daugiau tvarkingai važinėja. Pora metų buvau Turkijoje, tai ten baisu, kaip vairuoja: niekas nežiūri į kitas mašinas, jei važiuoja pirmas, tai nepraleis, visi pripratę signalizuoti, pranešti apie save, be jokių posūkių važinėja, užlenda. Ten labai susikaupus reikia vairuoti. Lietuvoje irgi visko pasitaiko, bet mažiau tokių dalykų būna.

- Eismo kultūra labai atsiliepia ir eismo saugumui. Ar teko patirti nemalonių situacijų dėl prasto kitų vairuotojų elgesio?

- Jei reikia, tai praleidžiu, netgi jei pypsi ar bando užlįst, ar yra neteisus. Gal labai skuba? Nėra tikrai kad lėkčiau, skubėčiau kažkur, tai pačiam nelabai trukdo. Aišku pasitaiko, kad užlenda tyčia, netikėtai, kad vos neatsitrenki. 

Buvo man gal tris kartus, kad iš šalutinio kelio į mano pagrindinį įsuko staigiai, gal ženklo nematė ar šiaip kas, kažkiek mašiną įdaužė, nors nestipriai, reikėjo tvarkyt. Arba būna, kad rūko langą atsidarę ir po to tą cigaretę numeta, o tu iš galo važiuoji. Nemalonu. Labiausiai nepatinka, kai neparodo posūkio. Daug tokių atvejų pasitaiko, nespėji net sureaguot, kai pamatai mašiną savo juostoj.

Bet, sakau, kai pats stengiuosi nelakstyti tais keliais, neskubu niekur, tai gal dėl to ir nepasitaiko daug tokių atvejų. Būna kad ir mane praleidžia, net nežinau ar dėl to, kad atpažįsta automobilį, ar tokia vairuotojo kultūra. Čia nuo kiekvieno vairuotojo labai priklauso.

- O kaip pats reaguojate į nedrausmingus vairuotojus? Ar jų elgesys turi įtakos jūsų vairavimui?

- Aš labai gal nekreipiu dėmesio į tokius nekultūringus vairuotojus. Nieko, paburbi sau po nosim ir tiek. Kaip sakau, nestabdau ir pirštais nerodau. Būna kyla pyktis. Pavyzdžiui, pirma ar antra juosta kažkas lėtai važiuoja reikia aplenkti, būna kurie įžūliai nepraleidžia, reikia rikiuotis į kitą juostą. Tai tik parodo žmogaus kultūrą. 

Jei žmogus nori, kad jį užleistum, parodo posūkį arba kelia ranką, tai ir užleidi, gražiuoju, o būna tokių, kur patys užlenda ir dar signalizuoja. Kai aš ramiai važinėju, tai gal nieko, spėju suvaldyt mašiną, bet aišku jei greičiau važiuotum ir užlįst bandytų, tai gali taip ir įvažiuoti.

- Neretai vairuotojai prie vairo spėja atlikti ir kitų veiksmų, pavyzdžiui, pasikalbėti telefonu. Kaip vertinate tokius eismo dalyvius?

- Telefonu, kaip tenka matyt, daug vairuotojų kalba. Kartais ir pačiam tenka atsiliepti, tai būna garsiakalbį įsijungi. Aišku kalbėjimas telefonu labai išblaško patį vairuotoją, kaip ir kiti pašaliniai veiksmai. Ypač jei žinutę skaito ar kažką rašo, tada tai labai pavojinga. Kažkokie šalutiniai veiksmai visąlaik nukreipia dėmesį nuo kelio, todėl geriau nesiblaškyti. Kiek girdėjau atvejų, kad į avarijas patenka taip užsižiopsoję.

- Kokia, jūsų nuomone, būtų pavyzdinga eismo kultūra?

- Pirmiausia vairuotojai ir pėstieji turėtų nebūti išsiblaškę, stengtis stebėt aplinką, pėstieji ypač tamsiu paros metu turi nešioti atšvaitus, kad matytųsi. Svarbu praleisti gražiuoju ir per daug nepykt, jei kas netvarkingai važiuoja, užlenda, neatsakyt tuo pačiu, nes kiek nelaimių atsitinka taip vairuojant ir santykius aiškinantis kelyje. Svarbiausia lankytis eismo taisyklių, neviršyt greičio ir viskas bus gerai.