M. Fallonas Ukrainoje lankėsi karinėse pratybose netoli Žitomyro. Kiek anksčiau ministras sakė, kad Didžioji Britanija iki šių finansinių metų pabaigos ketina apmokyti daugiau kaip 2 tūkst. Ukrainos karių.

„Kalbėjau su pačiais Ukrainos kariais, jie vertina apmokymus, kuriuos galime suteikti. Kai kurios pamokos, kurias išmokome Irake bei Afganistane, gali tiesiogiai praversti gelbstint karių gyvybes Ukrainos kariuomenėje“, - teigė Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Michaelis Fallonas.

Be Didžiosios Britanijos, panašius pasiūlymus pastaruoju metu pateikė ir dar kelios šalys. Kanada ir Lenkija pažadėjo šiais metais į Ukrainą pasiųsti atitinkamai 200 ir 50 instruktorių.

Šiuo metu Vakarų Ukrainoje netoli sienos su Lenkija apie 310 JAV armijos 173-osios desantininkų brigados, dislokuotos Italijos Vičencos mieste, narių treniruoja antrąjį iš trijų Ukrainos nacionalinės gvardijos batalionų.

Trečiojo bataliono apmokymai turėtų baigtis iki lapkričio 15 dienos. Tuomet Jungtinės Valstijos ir kitos Vakarų sąjungininkės galės pereiti prie reguliariųjų Ukrainos karinių pajėgų paruošimo, jei su Kijevu susitars dėl detalių ir apmokymų programos.