Prezidentė dėstė, kad terminalas nulems Lietuvos, o gal ir viso Baltijos šalių regiono ateitį

Lietuvos vadovė džiaugėsi, kad Lietuva pagaliau tapo energetiškai saugia valstybe, kuri visada galės ateiti į pagalbą kaimynams ir užtikrinti iki 90 proc. Baltijos šalių dujų poreikio.

„Nepriklausomybę mes patys ir kuriame, ją patys privalome ir saugoti“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Prezidentė padėkojo abiejų Vyriausybių vadovams: tiek buvusiam Vyriausybės vadovui Andriui Kubiliui, tiek dabartiniam jos vadovui Algirdui Butkevičiui.

„Mūsų ateitis, mūsų laisvė yra tik mūsų rankose“, - sakė D. Grybauskaitė.

„Daugiau niekas negalės mums diktuoti dujų kainos ar pirkti mūsų politinės valios arba papirkinėti mūsų politikus. Sau ir pasauliui darkart įrodėme, kad mūsų tauta sugeba ginti savo nepriklausomybę kasdien - svarbiausias Lietuvos apsisprendimas šiandien yra įrašytas atplaukusio laivo pavadinime“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Ji taip pat pabrėžė, kad Lietuva sugeba siekti ambicingų ir valstybei reikalingų tikslų, būti atsakinga už savo ateitį.

„Noriu padėkoti dviem Vyriausybėms, Andriaus Kubiliaus, kuri pradėjo šį projektą, ir jos energetikos ministrui, užsispyrusiam, kartais labai užsispyrusiam, bet būtent todėl šis projektas atsirado. Noriu padėkoti dabartinei Vyriausybei ir premjerui Algirdui Butkevičiui, kuris sugebėjo suprasti šio projekto svarbą ir jį užbaigti, nepriklausomai nuo netgi šioje salėje esančių žmonių prieštaravimų ir mėginimų kaišioti pagalius į ratus, todėl dėkoju už ryžtą, supratimą ir žinojimą“, - teigė D. Grybauskaitė.