Šešėliavimas, arba apibrėžtą laiko tarpą trunkantis darbuotojo stebėjimas, gali būti atliekamas įvairiais būdais. Populiariausi jų yra šie: kai naujas darbuotojas stebi patyrusį darbuotoją, kai vadovas stebi patyrusį darbuotoją arba kai vadovas stebi darbuotojų komandą. Šįkart kalbėsime apie antrąjį šešėliavimo būdą.

„Vadovo noras šešėliuoti darbuotoją gali kilti dėl dviejų priežasčių. Viena vertus, vadovas gali šešėliuoti tokį darbuotoją, kuris, pavyzdžiui, nepasiekia rezultatų, nemoka valdyti laiko. Kita vertus, kai darbuotojui sekasi labai gerai, jį vadovas gali norėti šešėliuoti tam, kad suprastų, kokias gerąsias praktikas jis taiko, pasidalinti jomis su kolektyvu“, – pasakoja kompetencijų kėlimo agentūros „Triple O consulting“ vadovė Justė Pakėnaitė-Dailydkė.

Šiame Delfi straipsnyje rasite aktualios informacijos apie tai, kaip vadovas turėtų pasiruošti šešėliavimui, kaip reikėtų komunikuoti, kad darbuotojai šešėliavimo nebijotų, kokiu atveju šešėliavimas nerekomenduojamas ir kokią naudą iš šešėliavimo gauna jame dalyvaujantys asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją