Kaip rašoma pranešime, tokios žuvies gamybos procese išsiskiria net 75 proc. mažiau anglies dioksido, reikia 95 proc. mažiau gėlo vandens, tačiau produkte vis tiek gausu baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių.

„Pastebime, kad daugėja pirkėjų, kurie, užsukę į prekybos centrą, ieško įvairių alternatyvų ar naujų skonių. Jie mielai priima ne tik naujoves, bet ir vis dažniau renkasi augalinės kilmės produktus – tai rodo metai iš metų augantys šios kategorijos pardavimai. Tad „Rimi“ nuolat plečiame asortimentą ir ieškome įvairių inovatyvių produktų, kurie galėtų būti palankūs tiek pirkėjams, tiek gamtai. Ši 3D spausdintuvu atspausdinta augalinės kilmės lašiša yra būtent tokia“, – sako V. Lukoševičius.

Austrijos mokslininkų ir augalinio maisto mėgėjų sugalvota augalinės žuvies alternatyva Baltijos šalyse parduodama jau nuo vasario, o Lietuvos prekybos centrų lentynose iš viso galima rasi keturis augalinės kilmės žuvų mėsos produktus – dvi alternatyvas lašišai ir du tuno bei lašišos paštetus.

„Rimi“ pristatė 3D spausdintuvu atspausdintą augalinės kilmės lašišą

„Hakatono metu buvome sužavėti Austrijos bendrove „Revo Foods“, kurios mokslininkai ir sukūrė augalinės kilmės žuvų mėsos analogą. Nors žmonės žuvies alternatyvas lentynose matė ir anksčiau, būtent 3D spausdinimas daro produktą kitokį, todėl norėjome jį išbandyti. Tai, apie ką prieš kelerius metus kalbėjome ar tik galėjome įsivaizduoti – jau parduotuvių lentynose“, – pasakoja prekybos tinklo generalinis direktorius.

„Baltijos jūros žuvų išteklių padėtis yra kritinė, o kelioms žuvų rūšims gresia išnykimas dėl per daug intensyvios žvejybos.

Be to, „NASA“ paskelbė Baltijos jūrą negyvąja zona, todėl joje sunku daugintis ir išlikti bet kokioms žuvų rūšims. Tad svarbus žingsnis siekiant pagerinti padėtį – tai skatinti daugiau tvaraus maisto pasirinkimų“, – teigia „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė.

„Rimi“ pristatė 3D spausdintuvu atspausdintą augalinės kilmės lašišą

Ji priduria, kad prekybos tinklas „Rimi“ nuo 2020 m. birželio vadovaujasi tvarios žuvininkystės principais – neprekiauja žuvimi ar jūrų gėrybėmis, kurios Baltijos šalių Pasaulio gamtos fondo žuvies ir jūrų produktų vadovuose pažymėtos raudonai: šių žuvų rūšių rekomenduojama visai nepirkti ir tokiu būdu neprisidėti prie intensyvios jų žvejybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)