Oficialios ES statistikos agentūros duomenimis, lyginant su praėjusiu ketvirčiu, per pirmuosius tris šių metų mėnesius 20 šalių vienijančios vieningos valiutos zonos ekonomika išaugo 0,3 proc.

Bendrovių „FactSet“ ir „Bloomberg“ atliktų analitikų apklausų rezultatai rodė, kad buvo tikimasi, jog ekonomika išaugs 0,1 proc.

Infliacijos lygis euro zonoje balandį nekito

Infliacija euro zonoje balandį, kaip ir tikėtasi, toliau nemažėjo. Vartotojų kainos augo 2,4 proc., lyginant su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, antradienį Liuksemburge po pirmojo įverčio pranešė Eurostatas. Kovą infliacijos rodiklis taip pat buvo 2,4 proc.

Tai pirmas kartas nuo metų pradžios, kai infliacija euro zonoje nemažėjo. Vasarį brangimas dar siekė 2,6 proc., o sausį – 2,8 proc. Prieš metus infliacija buvo 7 proc. Lyginant su ankstesniu mėnesiu, vartotojų kainos balandį ūgtelėjo 0,6 proc.

Europos Centrinis Bankas (ECB) vidutiniu laikotarpiu siekia 2 proc. infliacijos. Kovodamas su didele infliacija ECB smarkiai padidino palūkanų normas. Tačiau brangimui mažėjant, šiais metais tikimasi ir palūkanų mažėjimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją