Aiškinama, kad tokį rezultatą leido pasiekti didesnis 2022 m. derlius, kurio dalis buvo parduota per 2023 m. pirmą pusmetį, taip pat išaugę grybų ir galutiniam vartojimui skirtų produktų pardavimai.

2023 m. mažėjančios pagrindinės žemės ūkio produkcijos (javų ir pieno) kainos turėjo neigiamos įtakos finansiniams rezultatams. Bendrasis grupės pelnas per pirmą 2023 m. pusmetį siekė 3,07 mln. Eur, t. y. 75 proc. mažiau nei tuo pačiu metu pernai, kai bendrasis pelnas buvo 12,43 mln. Eur.

Ataskaitiniu laikotarpiu grupės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) buvo 3,57 mln. Eur, lyginant su 15,05 mln. Eur praėjusiais metais.

„Nors mažėjančios ekologiškos produkcijos kainos turėjo poveikį finansiniams rezultatams, grupė jau kurį laiką įgyvendina strategijoje numatytus esminius veiklos pokyčius, kurie padidins verslo atsparumą išorės faktoriams.

Diegiame naują veiklos modelį, grįstą žemės ūkio technologijų kūrimu ir tvaraus ūkininkavimo standarto plėtra. Siekdami, kad tvarios technologijos ir „Auga“ ūkininkavimo standartas būtų prieinamas ir ekologinę, ir konvencinę žemdirbystę vystantiems ūkininkams, dalį savo dirbamų ekologinių žemių pritaikėme regeneracinei konvencinei žemdirbystei. Tokiu būdu diversifikuojame veiklą, atveriame platesnes rinkas, didiname efektyvumą ir sumažiname išorinių neapibrėžtumų poveikį, kas leis pagerinti finansinius rezultatus“, – sakė „Auga group“ generalinis direktorius Kęstutis Juščius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją