Interviu dienraščiui "Bild" ministras sakė: "Manau, kad blogiausia jau praeityje. Vyriausybė Atėnuose žino, kad neturi per daug apsunkinti kitų euro zonos valstybių narių".

W. Schaeuble taip pat išreiškė optimizmą dėl spartaus reformų įgyvendinimo Prancūzijoje ir pažymėjo, kad šalis "puikiai supranta, jog kiekviena valstybė turi nuolatos įgyvendinti reformas, kad išliktų konkurencinga".

Vokietijos finansų ministras buvo optimistiškesnis nei šalies kanclerė Angela Merkel, kuri anksčiau tikino, kad pergalę prieš krizę skelbti dar anksti.

Kalbėdama po to, kai Europos Sąjunga (ES) šį mėnesį atsiėmė Nobelio taikos premiją, A. Merkel sakė, kad negali kategoriškai pasakyti, jog krizė baigėsi, ir save apibūdino kaip atsargią optimistę.

Tuo tarp Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ne kartą tikino, kad euro zonos krizė, kuri kartais net kėlė grėsmę bendros valiutos bloko ateičiai, jau praeityje.

Paklaustas apie Vokietijos ekonomiką W. sakė, kad dėl prekybos su Jungtinėmis Valstijomis ir Azija šalies ekonomika ateinančiais metais turėtų augti.

"Dėl stipresnės prekybos su JAV ir Azija bei kitų veiksnių padėtis yra geresnė nei tikėtasi. Vokietijos ūkio augimas kitąmet turėtų būti geras", - sakė finansų ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)