Taip pat siūloma atsisakyti nuostatos, pagal kurią minėtiems asmenims nėra taikomos Labdaros ir paramos įstatymo nuostatos reglamentuojančios paramos gavėjo statuso suteikimo arba panaikinimo tvarką.

Įstatymo pakeitimo projektą teikia Seimo nariai Agnė Širinskienė, Remigijus Žemaitaitis, Andrius Palionis, Rita Tamošūnienė, Česlav Olševski, Beata Petkevič, Jonas Pinskus, Petras Gražulis, Asta Kubilienė.

Seimo nariai siūlo atitinkamus pakeitimus atsižvelgę į STT atlikta antikorupcinį vertinimą, kuriame pažymima, kad egzistuoja rizika, kad juridinis asmuo, žinodamas apie duomenų apie suteiktą paramą didesnio latentiškumo aspektą gali siekti pasielgti nesąžiningai.

Vyriausybės išvados rengėjai, siūlydami pritarti Seimo narių siūlymams, pabrėžia, kad nė vienas juridinis asmuo mokesčių administratoriui nėra pateikęs informacijos už 2021 metus, kad jis suteikė paramą fiziniams asmenims, teisės aktų nustatyta tvarka dalyvavusiems likviduojant ekstremaliąją situaciją ir šalinant jos padarinius, t. y. šios Labdaros ir paramos įstatymo nuostatos ekstremaliosios situacijos metu nebuvo aktualios.

Vis tik Vidaus reikalų ministerija nepritaria Vyriausybės išvados projektui, nes, anot jos, tikėtina, kad ateityje kils tokių ekstremaliųjų situacijų, kai valstybė negalės kurį laiką suteikti reikalingų priemonių visiems asmenimis, tiesiogiai dalyvaujantiems likviduojant ekstremaliąją situaciją ir šalinant jos padarinius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją