Tokią išvadą galima daryti atsižvelgus į faktą, kad didžiuosiuose Rusijos miestuose jau užsidarė nemažai itin madingų parduotuvių, skelbia „Nezavisimaja gazeta“.

Jeigu Rusijos nacionalinė valiuta ir toliau silps, o Maskva neras konflikto Ukrainoje sprendimo būdų, užsienio verslas, konkrečiai kalbama apie vokiečius, bus priverstas iš Rusijos rinkos trauktis, perspėja Vokietijos ekonomikos Rytų komiteto vykdomasis direktorius Raineris Lindneris. „Kol kas apie masinį vokiečių verslo traukimąsi iš Rusijos kalbėti nėra pagrindo, tačiau Vokietijos bendrovėms investicijos Rusijoje tampa vis mažiau patrauklios“, – per interviu „DW World“ pareiškė ekspertas.

Tai reiškia, kad verslininkai iš Vokietijos peržiūri investavimo planus ir žvalgosi naujų partnerių. Didinti personalo skaičių Rusijoje planuoja vos 10 proc. minėtoje šalyje veiklą vykdančių bendrovių, daugiau nei trečdalis užsiminė apie planus darbuotojų skaičių Rusijoje mažinti. Beveik trys ketvirtadaliai apklaustų bendrovių per ateinančius 12 mėnesių naujų investicijų Rusijoje neplanuoja.

Be to, remiantis naujausiais duomenimis, prekių eksportas iš Vokietijos į Rusiją praeitais metais sumenko net 18 proc. arba 6 mlrd. eurų. 72 proc. apklaustųjų bendrovių prognozuoja, kad eksporto į Rusiją apimtys ir toliau mažės.

Pagrindinės situacijos Rusijoje blogėjimo priežastys, anot verslininkų iš užsienio – pinganti nafta, Rusijai Vakarų taikomos sankcijos ir besitęsianti krizė Ukrainoje. Beveik 80 proc. respondentų kalbėjo apie neigiamą dabartinės krizės Ukrainoje įtaką savo verslui. Nepaisant to, dauguma investuotojų įsitikinę: šiuo metu sąlygos Rusijoje pradėti naują verslą itin palankios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)