Operatorė mano, kad už vienašališkai nutraukiamą paslaugų teikimą taikomos baudos nėra tinkamas sprendimas, o būtent šios buvo įvestos įstatymo, reguliuojančio nacionalinę mokėjimo sistemą, pataisoje. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Bendrovė teigiamai vertina Rusijos centrinio banko leidimą tokių baudų mokėjimą atidėti trims mėnesiams, tačiau įmonės atstovams nėra aišku, kaip įstatymo pataisa paveiks „Visa“ ilgalaikes perspektyvas Rusijos rinkoje.

Vis dėlto tarptautinė įmonė pabrėžia ir toliau matanti stiprias Rusijos finansinių perlaidų ne grynaisiais pinigais rinkos plėtros galimybes. „Visa“ pabrėžia tęsianti derybas su šalies vyriausybe ir sieks rasti kompromisinį sprendimą dėl galimo įstatymo pataisų taikymo.

Jos konkurentė „MasterCard“ paskelbė parduodanti savo licencijas ir tarpbankinių paslaugų Rusijoje teikimo tinklą. Paskelbto konkurso dalyviams keliami kai kurie reikalavimai: pavyzdžiui, ketinant teikti paslaugas Rusijoje, įmonė privalo įregistruoti vienu iš mokėjimo sistemos operatorių Rusijos centrinį banką, taip pat turėti savo veiklos padalinį šalies teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)