VDI duomenimis, vienas nelaimingas atsitikimas įvyko vasario 19 d., UAB „Metalas ir mediena“ autokrautuvu iškraunant krovinius iš puspriekabės. Vežant krautuvu dėžę, ji susvyravo ir pradėjo slinkti. Šalia buvęs kiemsargis (valytojas) puolė prilaikyti slystančią dėžę, tačiau krisdama dėžė jį prispaudė. Darbuotojas ligoninėje mirė.

Pirminiais duomenimis, kiemsargio (valytojo) darbo vietoje apskritai neturėjo būti.

Po trijų dienų, vasario 22 d., panašaus pobūdžio nelaimė užfiksuota UAB „Geras garas“ teritorijoje. Konteineryje, kuriame buvo sukrautos dėžės su stiklais, du darbuotojai su dviem rankiniais vežimėliais vežė dvi, viena ant kitos sukrautas dėžes.

Apatinės dėžes kampas lūžo ir viršutinė dėžė pradėjo virsti ant darbuotojų. Vienas darbuotojas spėjo iššokti iš konteinerio, o kitas buvo prispaustas iš dėžės iškritusiais stiklo lakštais ant pakelto autokrautuvo vertikalių. Darbuotojas žuvo iš karto.

Abi nelaimės įvyko dėl darbuotojų nesaugių veiksmų, atlikus tyrimą paaiškės, ar darbdaviai užtikrino saugias darbo sąlygas ir organizavo darbus nepažeisdami darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų, nurodo VDI.

Skaičiuojama, kad neužtikrinus darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų, dirbant krovimo darbus su krautuvais, žuvo 1 ir buvo sunkiai pakenkta 12 darbuotojų sveikatai. Šiais metais, per vieną savaitę, tokie nelaimingi atsitikimai –du, ir abu pasibaigė mirtimi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją