Deja, kol kas nė viena taktika nepasiteisino.

Per pastaruosius du mėnesiu Rusijos valiuta dolerio atžvilgiu smuktelėjo net 25 proc. – iki 52,51 rublio už vieną dolerį. Iš viso per 2014 metus rublis nuvertėjo net 37 proc.

Vienintelė valiuta, šiais metais patyrusi dar skaudesnį kritimą, buvo Ukrainos grivina – valiuta šalies, kur po Krymo aneksijos kovą ir prasidėjo didžiosios V. Putino bėdos.

V. Putino nerimas dėl rublio likimo buvo juntamas ir per praeitą savaitę vykusį kreipimąsi į šalies parlamentą. Rusijos prezidentas pažadėjo imtis „griežtų priemonių prieš spekuliantus“ ir pažadėjo priešintis visiems įmanomiems bandymams priversti Rusiją nusileisti Ukrainos klausimu.

Šalies finansų žinovai jau kreipiasi į valstybės kontroliuojamus eksportuotojus ir prašo imtis priemonių, galinčių padėti sutvirtinti rublį. Tokia situacija netiesiogiai sufleruoja, kad vieną dieną Rusijos prezidentas, išsekus pajamoms už naftą, gali imtis ir kapitalo kontrolės.

Viename katile maišomi intervencija, mokesčių augimas ir kapitalo kontrolė. Tikrai nenustebčiau, jeigu vienu ar kitu formatu būtų imtasi visų šių trijų priemonių“, – teigia „Brown Brothers Harriman & Co.“ besivystančių rinkų strategijų vadovas Winas Thinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)