Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė, kad dėl kyšininkavimo įtarimų sulaikė agentūros vyriausiąjį patarėją Ž.Putramentą ir buvusią direktorę Rasitą Kraujalytę–Noreikienę, kuri agentūroje nebedirba nuo birželio.

„Pati agentūra ir jos vadovai mums seniai kėlė įtarimą ir buvo atliktas ir auditas, mūsų patikrinimas ir po Viešųjų pirkimų tarnybos pažymos buvo sutarta su direktore, kad ji turi išeiti. Kažkokių kitokių neturėjome įrodymų. (...) Direktorė buvo atleista iš darbo, o patarėjas - buvau sakiusi ir naujai laikinai direktorei ir senai, kad mano nuomone irgi turėtų būti sutarta, kad išeitų iš darbo“, - LRT radijui trečiadienį sakė V.Baltraitienė.

Pasak jos, Ž.Putramentas buvo neatleistas, nes Rinkos reguliavimo agentūros juridinis statusas yra valstybės įmonė ir ji nėra tiesiogiai pavaldi ministrei.

„Tai yra direktoriaus apsisprendimo reikalas. Na, buvo, matyt, nusprendę dar palikti patarėją, bet kaip minėjau, pati įstaiga mums kėlė nepasitikėjimą ir valdybai buvo pavesta žiūrėti naujai vykdomus pirkimus, viską tikrinti po padidinamuoju stiklu. Ir ta nuojauta neapgavo“, - tikino V.Baltraitienė.

Anot V.Baltraitienės, tiek direktorė, tiek patarėjas pradėjo dirbti tuo metu, kai ji nebuvo ministre. V.Baltraitienė, kalbėdama apie Ž.Putramento priėmimą ir ankstesnę jo istoriją su Nacionaline kredito unija, teigė, kad nebūtų jo priėmusi į darbą.

„Aš asmeniškai nebūčiau tokio žmogaus priėmusi“, - teigė ministrė.

Ž.Putramentas į teisėsaugos akiratį pateko ne pirmą kartą. 2012 metais jis buvo vienas pirmųjų sulaikytųjų ir įtariamųjų kaip Nacionalinės kredito unijos valdybos narys. Jis ir kiti unijos vadovai įtarti iššvaistę maždaug 7 mln. eurų turto.

Per praėjusius Seimo rinkimus Ž.Putramentas Darbo partijos rinkimų sąraše po reitingavimo iš 130 vietos buvo užkopęs į 27-ąją.

Dėl agentūros įtarimų buvo kilę dar praėjusių metų pabaigoje. Tuomet ministerija sustabdė maisto produktų pirkimą nepasiturintiesiems, kurį organizavo Rinkos reguliavimo agentūra.

Daugiausia abejonių kilo dėl reikalavimų miltams. Ministerija kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, prašydama detalaus išaiškinimo dėl itin aukštų kokybės reikalavimų miltams. Išnagrinėjusi pirkimą, Tarnyba patvirtino, kad abejonės yra pagrįstos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)