Tačiau prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos vadovė Renatas Saulytė DELFI tvirtino, kad druskos tiekimas nėra sutrikęs, o ištuštėjusias lentynas galbūt galima būtų sieti su ketvirtadienį prasidėjusia akcija, kurios metu pigiausiai ukrainietiškai joduotai druskai taikoma 20 proc. nuolaida.

„Vykstant akcijoms produktų pardavimas išauga ir gali būti, kad žmonės kai kur pamatė lentynas, kur druska buvo tiesiog išpirkta. Druskos kiekius turime pakankamai didelius. Susisiekę su druskos tiekėjais iš Ukrainos sužinojome, kad artimiausiu metu stygiaus neturėtume pajusti ir tiekimas nesutriks“, - komentavo ji.

Tiesa, niekas negali pasakyti, kaip bus ilgalaikėje perspektyvoje.

Jokio druskos stygiaus taip pat nejaučia nei „Rimi“, nei „Norfos“ prekybos centrai.

Prekybos tinklą „Iki“ valdančios „Palink“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis DELFI taip pat sakė, kad jokio šio produkto trūkumo nejaučiama.

„Taip pat nesame gavę jokių pranešimų iš mūsų tiekėjų, kad jie vėluos su produkcijos pristatymu. Druską perkame iš kelių tiekėjų, kurie ją tiekia ir iš Ukrainos. Taigi jeigu turėsime trūkumą ar pristatymo vėlavimą iš Ukrainos, pirksime daugiau druskos iš tiekėjų, kurie ją veža iš kitų valstybių. Taigi pirkėjams nepatogumų nekiltų“, - komentavo jis.

DELFI primena, kad lapkritį tuomečiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui nusprendus nepasirašyti Asociacijos ir laisvos prekybos sutarties su Europos Sąjunga, tūkstančiai žmonių suplūdo į Kijevo Maidano aikštę.

Tuometei valdžiai nusprendus imtis smurto, protestai suaktyvėjo ir piką pasiekė vasario viduryje, kai per dvi dienas žuvo daugiau nei 100 žmonių. Galiausiai pasiektas opozicijos ir valdžios sutarimas, po kurio V. Janukovyčius buvo atstatydintas ir išvyko į Rusiją. Formuojant naują Vyriausybę neramumai išplito į kitus Ukrainos regionus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)