Lietuvis Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius pareiškė, kad bus atleista „daug daugiau“ nei 20 proc. ministerijos darbuotojų.

A. Abromavičius pasirašė įsakymą, kuriame numatyta ženkliai sumažinti jo vadovaujamos ministerijos darbuotojų skaičių ir reorganizuoti ministerijos struktūrą, praneša Lb.ua.

Ekonomikos ministras pranešė naujienas ketvirtadienį Aukščiausios Rados posėdžio metu.

„Visada, kai kalbame apie reformas, mums sakoma, kad reikia pradėti nuo savęs ir pradėti kuo greičiau. Aš prieš dešimt minučių pasirašiau dekretą dėl naujos ekonominės plėtros ir prekybos ministerijos struktūros: departamentų skaičius nuo 24 bus sumažintas iki 15. Taip pat planuojamas rimtas personalo skaičiaus mažinimas. Tai nebus 10 proc. ar 20 proc, numatyta mažinti etatus gerokai daugiau, aš manau, kad per du mėnesius mes matysime visiškai naujos struktūros ekonomikos ministeriją“, – situaciją komentavo Aivaras Abromavičius.

Primename, kad anksčiau Ukrainos prezidentas Petro Porošenka nurodė A. Abromavičiui „giljotinuoti“ valstybės aparato pareigūnus, siekiant sumažinti jų skaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (752)